04/574-51-30 solagorje@osgorje.si
V petek, 5. maja, je potekal že 27. mednarodni likovni Ex tempore, ki ga organizira Osnovna šola Moravče. Tokrat je gostoval v Dobu pri Domžalah, ki letos obeležuje 800 letnico prve omembe.

Likovnega dogodka se z učenci naše šole udeležujemo že 14 let. Letos so nas zastopale učenke Eva Polajnar iz petega ter Eva Tišler in Anamarija Poklukar iz devetega razreda.

151 mladih umetnikov iz sedmih evropskih držav je slikalo podobe vaškega jedra Doba. Slikali so v različnih tehnikah. Vse tri učenke naše šole so slikale z akvarelnimi barvami, izbrale so si zanimive vaške motive. Evo Polajnar je navdihnila podoba preko 200 let stare, lično obnovljene hiše, pred katero je bilo naslonjeno staro mestno kolo. Eva Tišler je v svojo sliko skušala ujeti utrip vaške cvetličarne, Anamarijo pa je navdušil star senik, pred katerim se je šopirila čisto prava »koreta«.

Čas, namenjen ustvarjanju vedut vasice Dob je minil zelo hitro. Rezultat sproščenega in ustvarjalnega vzdušja so bili sveži in dovršeni likovni izdelki – prave male slikarske umetnine!

Ex tempore je tekmovalne narave. Med končnimi izdelki je strokovna žirija imela zares težko delo – izbrati najboljša, izstopajoča likovna dela. Otvoritev razstave in podelitev priznanj (7 zlatih, 7srebrnih in 6 bronastih) je potekala včeraj, 29. 5. 2023 na gradu Tuštanj. Nas je razveselila novica, da je med dobitniki nagrad tudi Anamarija Poklukar. Za svoje likovno delo je prejela srebrno priznanje.

Čestitke Anamariji, pa tudi obema Evama za odlične likovne umetnine!

Dostopnost