04/574-51-30 solagorje@osgorje.si

Rudno polje je bilo danes prav kičasto. Čudovito vreme, vrhunsko pripravljeno prizorišče (pred 10 dnevi je bilo prizorišče ob obilnem dežju še čisto brez snega), izjemni boji svetovnih mojstrov biatlona, “dedek” Bjoerndalen še vedno premaguje mnoge mladce, prva zmaga Martina Fourcada na Pokljuki, odlična uvrstitev Klemena Bauerja na 12. mesto, kopica otrok, zanimivi navijači biatlonskih velesil (Rusija – dedek Mraz in Babica zima, Nemčija, Francija) … Kaj bi si še lahko želeli? Ja, upali smo morda na prve točke našega Gorjanskega junaka Mihe Dovžana (88. mesto) v Svetovnem pokalu. Tokrat je prvi strelski nastop leže in dva zgrešena strela “odnesel” naše želje. Vendar kmalu pridejo nove priložnosti … Miha, na juriš!!! Na tekmovanju Naj plakat smo žal ostali brez stopničk … Na takih natečajih ne zmagajo vedno najboljši … Zagotovo je plakat, ki so ga izdelali pri Likovnem snovanju 1 (Lia Mejač, Jan Kejžar in …) pod budnim očesom mentorja, g. Primoža Poklukarja, bolj originalen in kvaliteten od mnogih, ki smo jih videli na zaključni proglasitvi v šotoru. Morda je bil preveč lokalno usmerjen, v spodbudo našemu junaku Mihu Dovžanu. Bralci, kaj pravite (sliki spodaj)? Komisije pač nismo “razveselili”, bolj pomemben pa je bil vesel nasmeh Miha Dovžana v cilju, ko ga je, še ves utrujen, opazil. Ne moremo pa tudi mimo odličnega “nastopa” naših učencev na prireditvi. Drag(e)i učen(ke)ci, hvala Vam!

DSC01404

IMG_5872Slika: Manca Zalokar

Štartna lista (naš junak Miha Dovžan bo imel številko 83).

Učenke in učenci od 6. do 9. razreda si bodo na športnem dnevu ogledali spektakel na Pokljuki, sprint za moške na 10 km. Tekmovanje se prične ob 11.30. Upamo, da štarta tudi naš gorjanski junak, nekdanji učenec naše šole Miha Dovžan. Želimo, da se učen(ke)ci vzorno obnašate na prireditvi svetovnega ranga. Uživajte v vrhunskem biatlonu. Na tekmovanju “odprite oči” in opazujte tudi zakulisje takega svetovnega dogodka, ki je zmeraj zanimivo in poučno. S seboj prinesite tudi dovoljene rekvizite za navijanje (raglje, zastave, maskote, oblačila, instrumente, transparente z izvirnimi idejami – razpis za naj transparent je v Vabilu OK Pokljuka …). Ne pozabite na zvezek in pisalo za avtograme. Vabljeni tudi na vse druge pokljuške tekme Svetovnega pokala. Hvala OK Pokljuka za brezplačne vstopnice in tri avtobuse. Učen(ke)ci OŠ Gorje, trenirajte smučarski tek in biatlon v ŠD Gorje. Kot vidite je Svetovni pokal blizu (in Olimpijske igre in …), kar omogoča čudovite športne pravljice.

Program ŠD      Spletna kamera z Rudnega Polja     Vremenska napoved ARSO     Dosežki nove generacije tekmovalcev ŠD Gorje na svetovnih in evropskih tekmovanjih

DSC01908

DSC01923

3 ISF SKI 2008Miha Dovžan, v sredini prve vrste, na šolskem Svetovnem prvenstvu v smučarskem teku (ISF) 2008.

Dostopnost