04/574-51-30 solagorje@osgorje.si

Petek, 26. 1. 2018: V skladu z včerajšnjo napovedjo, je tekma v veleslalomu potekala v težkih pogojih, kot se za Svetovni pokal pač spodobi … Difuzna svetloba, kupi južnega snega, … pa niso zmedli naših smučarjev. Pesem Jureta Koširja, “Včasih smučam hit, včasih pa počas” je naredila razlike med otroci na rezultatski listi. Ampak tekma ni najpomembnejši del ŠN. Kopico bolj pomembnih bomo trajno zapisali v naš spomin. Iskrena hvala staršem za podporo in zaupanje, ter vsem, ki omogočajo izpeljavo te ŠN. VELIKA HVALA pa tudi zaposlenim v domu CŠOD Bohinj, saj so nas razvajali in veliko naučili v celem tednu.

Četrtek, 25. 1. 2018: pri zajtrku smo presenetili rojstno-dnevno slavljenko Nušo, ona pa nas s prijetno pogostitvijo. Nuša, vse najboljše! Na Voglu smo verjetno zadnjič v ŠN videli sonce, za jutri napoved ni obetavna. Tekma v veleslalomu bo v težavnih pogojih … Ustanovili smo smučarsko demonstratorsko vrsto in pripravljali skupinsko koreografijo. SLO ALPINE DEMO TEAM, ali vas je kaj strah gorjanske konkurence? Popoldanski pohod do Hudičevega mostu in korit Mostnice je bil po smučanju sproščujoč in zelo poučen. Bralci tega zapisa, oglejte si ta čudež narave, ne bo vam žal. Ob poti pa smo opazili znanilca pomladi, teloh. Ali ni malo prezgodaj? Vrhunec dneva pa so bile zagotovo cirkuške veščine, ki nam jih je predstavil in nas naučil osnove naš nekdanji učitelj Matjaž. Jutri se že vidimo v Gorjah. Še zadnji bohinjski pozdrav.

Sreda, 24. 1. 2018: upajmo, da naši učenci ne bodo dobili napačne predstave o vremenu v visokogorju, kamor spada Vogel. Le z gondolo se dvigneš iz megle … Vreme je že tretji dan “copy-paste”. Saj se ne pritožujemo, ampak resnično je neresnično, skoraj nerealno. Pa naj traja vsaj do petka do 13.00. Otroci so zdravi, uspešno so prebrodili krizo (ali je sploh bila?) tretjega dne v ŠN. Starši, pripravite se, za prihajajoči vikend prihajajo z “višinskih” priprav domov polni energije … Ne bo Vam lahko … Skratka imamo se super, lepo nam je, otroci po skupinah odlično vadijo smučanje in se zelo veselimo še dveh dni v “Bohinjski pravljici”. Obisk naših četrtošolcev in spremljajočih učiteljic na ŠD v okviru projekta Šolar na smuči je bilo tudi prijetno in čustveno doživetje. Tako daleč od doma, v tujem svetu, smo se srečali Gorjanci … Pozdravček!

Torek, 23. 1. 2018: včeraj pred spanjem smo komaj našteli in ozavestili vse čudovite dogodke, ki so se nam zgodili in že so tu novi. Ali bi si lahko sploh želeli lepši dan na smučišču? Verjetno ne. Danes je bilo smučati na Voglu že prav kičasto … Kljub temu pa je moral posredovati vojaški helikopter, saj se je poškodoval eden od smučarjev. Za naše učen(ke)ce, ki so bili blizu dogajanja, zelo koristna lekcija. Ja, na prvem mestu mora biti vedno varnost. Tudi popoldanske dejavnosti so zanimive, Nordijska hoja, ogled Ukanca in večerni kviz o poznavanju naše čudovite Slovenije. Ni kaj, resnično moramo pohvaliti naše učen(ke)ce za celodnevno odlično delo, marljivost, vedoželjnost, disciplino, … Jutri pa se veselimo srečanja z našimi 4. razredi, ki prihajajo na športni dan na smučanje, na našo začasno destinacijo Vogel, v okviru vseslovenskega projekta Šolar na smuči. Ali bo jutri na Voglu nekakšen “Gorjanski dan” s soncem obsijan? Lep pozdrav od celotne Gorjanske ekipe v Bohinju.

Ponedeljek, 22. 1. 2018: prvi dan ŠN je zaznamovalo odlično vreme in posledično fantastični razgledi na Julijske alpe, Karavanke in Bohinjsko jezero. Neverjetno v kakšnem lepem delu Slovenije živimo … Zaradi sunkov vetra ob 11.30 so večino naprav na Voglu iz varnostnih razlogov ustavili, vendar smo na delujočih smučiščih izkoristili vsak trenutek za smučarske užitke. Otroci so v smučarskem smislu izvrstni. Zaposleni doma CŠOD Bohinj to zagotovo vedo, saj imajo “pregled” nad množico šol, ki prihajajo smučat na Vogel. Ja, ali se v Gorjah tega zavedamo in sploh cenimo tako laskavo oceno? Lep pozdrav vsem v Gorje pošiljamo po bližnjici čez Pokljuko.

Učenci 6. a in 6. b razreda v ponedeljek, 22. 1. 2018 ob 7.15 odhajajo v šolo v naravi v Bohinj. Glavna “tema” bo alpsko smučanje. Učencem ter spremljevalnim učiteljem želimo prijetne zimske trenutke na smučišču Vogel.

Navodila in urnik      Vremenska napoved ARSO     Spletna kamera Vogel

Dostopnost