04/574-51-30 solagorje@osgorje.si

Petek, 3. 2. 2023: z zahtevnim poligonom so otroci odlično “opravili”. Naloge so bile raznovrstne, zanimivi položaji tekmovalcev (tekma je bila na čas) so se kar vrstili. Sedaj še napakiramo, pojemo kosilo in jo “mahnemo” proti Gorjam. VELIKA HVALA vsem zaposlenim doma CŠOD Javorniški Rovt, ki so cel teden skrbeli za nas in nam posredovali zanimiva praktična znanja. Teden je minil bliskovito, kar pomeni da je bilo prijetno in zanimivo. Hvala otrokom, bili so izvrstna skupina, staršem za zaupanje in podporo in vsem, ki omogočajo izvedbo te ŠN. Še zadnji pozdrav iz Javorniškega Rovta od vseh. Prihod bo okrog 15.00 ure na šolskem parkirišču.

Četrtek, 2. 2. 2023: za ogrevanje nabiranja zadnjih “kilometrov” pred jutrišnjo tekmo v spretnostnem poligonu, smo se s smučmi sprehodili po Zoisovem parku na Pristavi. Kakšna (3)(2)stoletna drevesa! Naš časovni stroj vse tja do Prešernovih časov … Seveda pa je bil vrhunec dopoldneva obisk razredničarke, ge. Jerce Šolar Rihtar. Koliko otroških objemov! Hvala za obisk in kratko druženje ga. razredničarka! Vrhunec popoldneva pa je bilo zagotovo sankanje z drsnimi podlogami. Proga je bila zelo poskočna … Na zaključnem večeru so se “predstavile sobe”, sledil pa je ples in žur kot ga ne pomnimo v šolah v naravi … Po celodnevnih aktivnostih, le od kod jim energija? Ja, seveda, vrhunska hrana! HVALA kuharja! Kateri razred so ti otroci? Četrti!!!??? Neverjetno! Še bolj neverjetno je, da gremo jutri domov … Ali je to sploh mogoče? Ne, ne, mi nočemo domov, mar ne otroci?  Pozdravček!

Sreda, 1. 2. 2023: sreda je v ŠN ključen (beseda nima nobene zveze s “kovidnim” obdobjem …) dan … Telo se počasi adaptira na nove pogoje. Pokažejo se tegobe v zelo različnih pojavnih oblikah … Še sreča, da obstajamo starokopitni učitelji in uberemo pravo “špuro” … Že jutri bodo te tegobe “lanski sneg”. Tudi danes dopoldne smo v kičasti zimski pravljici nabirali “kilometre” in sončne žarke. Resnično, “čista uživancija”! Na poti proti domu nas je presenetil Marcel in predlagal, da ob cesti poberemo smeti! Smo mislili, da taki učenci ne obstajajo več … BRAVO Marcel in celotna skupina, ki je v nekaj metrih nabrala celo vrečko. Popoldne smo si ogledali izvir potoka Javornik, ki napaja jezero in staro elektrarno. Zanimivo in poučno! Družabne igrice pred spanjem so zmeraj zabavne, bojimo pa se, da so otroke preveč razvnele … Ali bodo zmogli zaspati? Vsi Vas lepo pozdravljamo!

Torek, 31. 1. 2023: že navsezgodaj smo doživeli dandanes redko priložnost za otroke … Skozi zasnežen gozd, vdiralo se je tudi pol metra, smo jo mahnili (30 min v eno smer) do koče na Pristavi in našega smučarsko tekaškega poligona. Ker smo že slavni smučarski tekači, so nam opremo pripeljali …. Razdeljeni v tri vadbene skupine, smo v “špurah” ali po celcu ugotavljali ali je smučarski tek zabaven. V taki pravljični zimski kulisi, ob toplem soncu, ne more biti dvoma. Ja, igrice na tekaških smučeh so zmeraj vir smeha. Zakaj pa ne bi bila zabavna tudi vadba tehnike? Ena skupina je proti domu CŠOD kar odsmučala … Več skupin snežnih arhitektov in strokovnjakov se je popoldne lotilo gradnje igluja. Zaradi suhega in sipkega snega je zmagala strategija uporabe desk za oblikovanje strehe, ki so jih gradbeni mojstri našli v bližini doma. Pred večerjo smo iz gipsa naredili fosilne ulitke trilobita in se igrali igro “Štrbunk” … Brez panike, nima povezave z WC-jem … Pred spanjem pa še “Zabavna matematika” … Kako, ali je to sploh mogoče??? Verjamite, je! Mi imamo se “fajn”, enako želimo tudi Vam v Gorjah. Pozdravček! Prav poseben pozdravček od vseh nas pošiljamo razredničarki, ge. Jerci Šolar Rihtar!

Ponedeljek, 30. 1. 2023: uspešno smo preživeli prvi dan! V ŠN ta dan ni nikoli lahek, vedno zelo dolg in naporen. Današnje otroke to bolj utrudi kot je nas pred sto leti … Snega je pol metra (za toliko se v celcu ugrezne palica), prve preizkušnje na tekaških smučeh je celotna skupina izvrstno prestala. Seveda se pozna, da vsakič ko je v Gorjah sneg, gremo z razredno stopnjo na laufarce. Delavci doma so presenečeni in navdušeni nad okretnostjo naših otrok. Upamo, da nam zavidate, saj se imamo krasno, pa še vreme je jasno. Pozdravček od vseh nas tu v daljne Gorje.

OBVESTILO: Šola v naravi za 4. razred CŠOD Trilobit

Učenci 4. a razreda, učiteljica, ga. Maja Tavčar Karlin in učitelj, g. Nenad Pilipovič, gredo v ponedeljek, 30. 1. 2023 v šolo v naravi, ki bo potekla na Javorniškem Rovtu v domu CŠOD Trilobit. Vrnili se bodo v petek, 3. 2. 2023. Glavna aktivnost bo tek na smučeh.

Seznam opreme

V ponedeljek, 30. 1. 2023, imamo zbor ob 8.20 uri pred šolo. Odhod avtobusa iz šolskega parkirišča je ob 8.30 uri. Učenci naj imajo s seboj velik kovček oz. torbo z oblekami, manjši nahrbtnik in opremo za tek na smučeh (osebni ali šolski (uredimo pred odhodom) tekaški čevlji). Oblečeni naj bodo že toplo, saj bomo že dopoldne šli ven na sneg. S seboj naj imajo tudi malico (sendvič in čaj v termo steklenici). Lahko vzamejo tudi malo sladkih priboljškov, res ne preveč. Ne pozabite na zdravstveno kartico. Go. Majo Tavčar Karlin obvestite o morebitnih zdravstvenih težavah otroka. Prihod je v petek, 3. 2. 2023, okrog 15.00 ure na šolskem parkirišču. Telefon za nujne primere: CŠOD 04 580 67 56 ali 031 607 583.

Dostopnost