04/574-51-30 solagorje@osgorje.si

Petek, 28. 2. 2020: Petek nam je prinesel nove dogodivščine. Spoznali smo, kako v naravi lahko preživimo noč ali več dni in plezali po umetni steni. Zanimivo je bilo to, da smo v plezalni steni pod budnim očesom in varstvom Roka in Jerce premagali strah pred višino in spoznali svoje zmožnosti. Koliko veselja je bilo! Res, veliko lahko zmoremo! Naše tedensko bivanje smo strnili z mislimi: lepo je bilo, všeč mi je bil tek na smučeh, užival sem pri lokostrelstvu, zanimivo je bilo iskanje izvira potoka Javornik, elektrarna je nekaj zanimivega, všeč so mi bili fosili, vesel sem bil, ker sem našel fosil, pustno rajanje je bilo zabavno, imeli smo okusno hrano, lepo je bilo…Polni lepih vtisov smo se odpeljali domov in novim dogodivščinam naproti.

Hvala staršem, da so svojim otrokom omogočili ta doživatja. Hvala osebju v CŠOD-ju Trilobit za prijaznost in strokovnost ter razredničarkama za dobro, skrbno in uspešno delo.

Besedilo: Francka Jensterle

Fotografije: Jerca Šolar Rihtar

Četrtek, 27. 2. 2020: Zbudili smo se v sončno jutro, prava zimska pravljica, modro nebo in smreke prekrite s snegom…raj pod Karavankami. Vzeli smo tekaško opremo in jo skozi gozd mahnili na bližnji “rovt”. Dobro smo se ogreli, naredili nekaj vaj za drsenje na smučeh, potem pa čez drn in strn. Spretnejši tekači so z Rokom odšli na zahtevnejše terene. Na snegu smo se igrali črnega moža in tekmovali v štafeti. To je bilo jeze, smeha in veselja hkrati. Po kosilu smo pobarvali mavčne odlitke fosilov in se preizkusili v streljanju z lokom. Pri igri štrbunk smo se zelo zabavali. Današnje vtise smo zapisali v dnevnike. Po večerji smo odšli na krajši sprehod z lučkami. Sledil je družabni večer. Lep in uspešen dan je za nami. 

Sreda, 26. 2. 2020:  Sredino jutro je bilo deževno. Vsenaokrog so se podili težki oblaki. Na pot proti Jelen kamnu smo se odpravili z dežniki. Rahel dež je počasi prehajal v droben sneg. Tega smo se zelo razveselili. Pot nas je vodila skozi Zoisov park, mimo Pristave do našega doma. Nekatere je zazeblo v roke, saj so preslišali navodilo, da je s seboj potrebno vzeti rokavice. A, nič zato, saj smo se v domu dobro ogreli.  Sledil je zanimiv pouk o fosilih in trilobitu. Naredili smo odlitke iz mavca ter ob projekciji spoznali  glive, ki rastejo v okoliških gozdovih, Učitelj Matej nam je predvajal film o narcisah. Popoldne smo uživali na novozapadlem snegu. Dričanje, kepanje in izdelovanje snežaka je bilo zanimivo in zabavno. V parku ob Pristavi smo nabrali vejice in storže iglavcev. Učiteljica Irena je  predstavila posebnosti drevesnih vrst.  Po večerji je sledilo pisanje dnevnika in barvanje mandalov. Sredin večer smo zaključili v kinu z ogledom filma Srečno Kekec. Veselimo se jutrišnjega dne. Tekli bomo na smučeh, juhej!

Torek, 25. 2. 2020: Po okusnem zajtrku smo odšli na pohod do  Španovega vrha – 1365 m visoko. Pot nas je vodila skozi gozd. Občudovali smo visoke smreke, iskali ostanke snega in se kotalili po suhi travi. Pogled v dolino so zakrivali sivi oblaki. V popoldanskem času smo se učili pripraviti ognjišče, kuriti ogenj, nabirali smo zelišča in si skuhali čaj. Risanje mask in priprava na pustni ples sta nam vzela kar nekaj časa.  Presenečenje…krofi in mali ognjemet – za Vasjo, Žana in Patricijo, ki v tem tednu praznujejo rojstni dan. Ples v maskah je uspel. Jutri bo nov dan in čakajo nas nove dogodivščine.

Ponedeljek, 24. 2. 2020: Srečno smo prispeli v Javorniški Rovt ter se v CŠOD- ju Trilobit  namestili po sobah. Spoznali smo okolico doma. Ob potoku je učiteljica Irena preverjala prisotnost apnenca. Dva učenca sta imela srečo in našla fosila. Juhuhu je bilo veselo! Po okusnem kosilu in krajšem počitku smo odšli do izvira potoka Javornik, ki teče v akumulacijsko jezero. Obnovili smo znanje o električnem toku, delali poskuse o prevodnosti snovi in si ogledali nekdanjo HE.  Popoldanski del smo zaključili z igrami na prostem in v telovadnici. Po večerji smo naredili še najmanj 500 korakov za dobro počutje.V dnevnik smo napisali vtise današnjega dne. Lepo je bilo.

 

 

V ponedeljek, 24. 2. 2020, odhajamo v šolo v naravi. Zbor imamo ob 8.20 uri pred šolo. Odhod avtobusa je ob 8.30 uri.

Več si preberite v prilogi. 

ObvestiloTrilobit

 

Dostopnost