04/574-51-30 solagorje@osgorje.si

Četrtek, 8. 2. 2024: Danes smo dobro izkoristili praznični dan. Dopoldne smo imeli super razmere za smučanje. Po kosilu smo učenci 6. a razreda imeli orientacijo in smo zelo hitro opravili vse zahtevane naloge. Učenci 6. b razreda smo šli na pohod proti Ribčevem Lazu. Na poti smo izvedli tehnični dan Merjenje. Na poti nam je učiteljica Vesna povedala še nekaj zgodovinskih zanimivosti o Bohinju. Pred večerjo smo izkoristili prosti čas za druženje, igrali smo namizni tenis, peli, igrali na kitaro in se pogovarjali. Zvečer smo se učili cirkuških veščin. V petek bomo še izkoristili dopoldne za smučanje. Po kosilu pa se vračamo proti Gorjam. Predviden prihod je okoli 14. ure. Imamo se super in vas lepo pozdravljamo. 

Sreda, 7. 2. 2024: Danes smo na Voglu smučali v različnih razmerah in snežnih podlagah. Imeli smo sonce, oblake in tudi veter, vendar smo dobro izkoristili smučarsko dopoldne. Prav vse skupine smo izboljšale smučarsko znanje in tehniko. Po kosilu smo učenci 6. a razreda šli na pohod proti Ribčevem Lazu. Na poti smo izvedeli veliko geografskih in zgodovinskih zanimivosti o Bohinju. Učenci 6. b razreda smo imeli orientacijo in smo dobro sodelovali pri skupinskem delu. Po popoldanskih dejavnostih smo imeli degustacijo bohinjskega jogurta in pojedli domača jabolka. Zvečer smo se igrali družabne igre in imeli kulturni program ob slovenskem kulturnem prazniku, tako kot učenci v šoli. 

Torek, 6. 2. 2024: Danes smo se prebudili v sončno jutro. Po zajtrku smo odšli na smučišče, kjer smo imeli idealne pogoje za odlično smuko. Med smučanjem smo izvajali različne vaje, da smo izpopolnjevali smučarsko tehniko. Po kosilu smo učenci 6. a razreda šli na pohod proti Voglu. Izvedli smo tehnični dan Merjenje, kjer smo izmerili in označili ploščinsko enoto ar. Pod Voglom smo si ogledali vojaško pokopališče iz prve svetovne vojne. Učiteljica Vesna nam je povedala zanimive zgodovinske podatke. Učenci 6. b razreda pa smo odšli v Ukanc, kjer smo spoznavali geografske značilnosti Bohinja. Po aktivnem pohodu smo imeli domačo malico, bohinjski sir. Po večerji smo se družili z učenci iz osnovne šole Mirana Jarca Črnomelj. Igrali smo kviz o zimskih športih in Bohinju, nato smo plesali in se igrali plesno igro Just Dance. Po aktivnem dnevu smo prijetno utrujeni zaspali.

Ponedeljek, 5. 2. 2024: Zgodaj zjutraj smo prispeli v CŠOD Bohinj in se hitro odpravili na smučišče Vogel. Imeli smo sončen in topel dan, snežna podlaga pa je bila mehka, a odlična. Po kosilu smo se namestili v lepe sobe, imeli nekaj prostega časa, poslušali smo predavanje o varnosti na smučišču in se seznanili s pravili v domu. Po večerji smo se odpravili na nočni pohod v Ribčev Laz, nato smo še malo poklepetali in se odpravili spat. 

Dostopnost