04/574-51-30 solagorje@osgorje.si

Četrtek, 15. 2. 2024: Včerajšnji večer smo izkoristili za zanimivo igro, v kateri so ekipe po domu Trilobit iskale skrita “zavita in zvita” vprašanja, nanje odgovarjale in zbirale točke. Ves čas pa je srečo delila tudi kocka. Zanimiv preplet znanja in sreče je namenil zmago le eni ekipi, veselje z igro pa prav vsem. Današnje dopoldne  nam je namenilo pohod na Jelenkamen, od koder smo uživali v prekrasnih razgledih po Savski dolini in okoliških hribih. Za prizadevno hojo so bili otroci nagrajeni z veslanjem in plezanjem, po njihovih željah. Popoldne nam mineva v usvajanju novih znanj o orientaciji in podrobnem spoznavanju nekaterih dreves. Vse to znanje bomo uporabili jutri pri iskanju trilobitkov v okolici doma. Čaka nas še zaključni večer, kjer se bodo predstavile posamezne sobe s svojimi točkami. Iz fotografij pa razberite, kako lepo nam je tukaj.
Jutri se vrnemo v šolo okoli 12.45.

Sreda, 14. 2. 2024: Sinoči so dom Trilobit zavzele maškare. Indijanci, snežaki, lenivci, čarovnice, klovni, vojaki, duhovi, lisice, zajčki…so se vrteli na plesu in uspešno pregnali zimo. Utrujeni so zaspali in današnje jutro komajda vstali. Sončen in topel pomladni dan pa nas je napolnil z novo energijo. V Zoisovem parku na Pristavi smo raziskovali naravo. Opazovali in merili smo drevesa. Nekatera so bila stara tudi preko 200 let. Po kosilu pa nadaljujemo športno popoldne s plezanjem in veslanjem. Popoldne z obilo radosti, veselja in premagovanjem svojih mej. Nekateri pa imajo celo posebno izbrano nalogo, saj s kuharjem pripravljajo presenečenje. Komaj že čakamo večerno animacijo, ko bo učitelj Rok za nas pripravil presenečenje.

Torej, 13. 2. 2024: Včerajšnji večer nam je popestrila zanimiva igra “Štrbunk”. V turnirskem načinu igre sta se v velikem finalu pomerili ženska in moška ekipa. Fantje so “prepustili” zasluženo zmago dekletom. Ker je bil dan zanimiv in poln doživetij, smo hitro zaspali in mirno počakali današnje  jutro. Po zajtrku smo se odpravili do izvira potoka Javornik in še višje do rudnikov manganove rude, kjer se je Berkmandeljc spretno izognil našim pogledom. Smo pa uživali v razgledu na Triglavsko pogorje, ki se je  bleščalo v soncu. V hidroelektrarni nam je učitelj Rok z zgodbo o elektrončkih razložil “proizvodnjo” elektrike. Drugi Rok pa nam je pomagal pri izdelavi vodnih koles, ki smo jih preizkusili v koritu ob domu. Po slastnem kosilu izdelujemo maske v likovni delavnici in brusimo, ter barvamo odlitke fosilov, ki smo jih naredili včeraj popoldan. Popoldne nam bo popestrilo tudi okusno pustno presenečenje. Zvečer nas pa čaka še ples v maskah, česar se vsi že veselimo.

Ponedeljek, 12. 2. 2024: Naša današnja vožja nam je zelo hitro minila. V domu Trilobit so nas prijetno sprejeli. Nastanili smo se po sobah in pojedli malico. Nato smo se učili delati različne vozle. Po okusnem kosilu pa naše delo teče v delavnici trilobitov, kjer bomo tudi odlivali fosile in delavnci varne hoje v hribe. Zvečer nas čaka še pisanje dnevnika in igra “štrbunk”.

Dostopnost