04/574-51-30 solagorje@osgorje.si

Sreda, 9. 11. 2022: Dober dan. Danes je naš zadnji dan šole v naravi. Nekateri že komaj čakamo, da vidimo domače in vas objamemo. Kovčki so spakirani (žal ne prav zgledno), sobe pospravljene in že pričakujejo nove otroke.
Mi pa se trenutno nahajamo v čudovitem kostanjevem gozdu, pripravljamo gozdni športni poligon, po malici pa naš čaka še ustvarjanje v naravi – land art.
Med kosilom bodo razglasili najbolj zgledno pospravljeno sobo, poslovili se bomo od učiteljev in učiteljice Karin, ter se ob 14.00 uri podpravili proti domu. Pričakujte nas od 16.45 naprej, seveda, če bo vse teklo brez večjih zastojev.
Kmalu nasvidenje, vaši tretješolci.

Torek, 8. 11. 2022:Zbudili smo se v sončno jutro, vsi naspani in spočiti. Po jutranji telovadbi nas je čakalo pospravljanje sob, umivanje in zajtrk.
Dopoldne smo si ogledali kmetijo Ranč Škorpijon, na kateri smo videli razne živali: ovce, ovna, kozla, petelina, kokoši, velikanske gosi, purana, še najbolj pa je bil zanimiv veliki črni pujs. Seveda na ranču ne gre brez konjev. Najprej smo jih očistili in pripravili za jahanje. Vsi tretješolci smo se “okorajžili” in naredili nekaj krogov v ogradi. Seveda ob spremstvu učitelja Vindija.
Po malici smo imeli lokostrelstvo. Učitelj Beno, državni prvak v lokostrelstvu, nam je pokazal in povedal veliko novega. Vsi pa smo poskusili in ugotovili, da streljanje z lokom ni tako lahko kot se zdi.
Po kosilu bomo spet odšli v gozd, kjer bomo naredili bivake, zasilna bivališča v primeru dežja v gozdu. Pot nas bo spet vodila v prelep kostanjev gozd. Žal kostanjev ni več, zato bomo zvečer ob tabornem ognju pekli twisterje. Najmi. 😋
Se vidimo jutri, vaši tretješolci.

Ponedeljek, 7. 11. 2022: Po štirih urah vožnje smo končno prispeli v dom Škorpijon. Pot je bila zelooooo dolga, saj je naš dom na avstrijski meji.
Ob pomoči učiteljic smo si pripravili postelje, zložili oblačila v omarice, pojedli okusno kosilo in se peš odpravili na avstrijsko mejo. Izvedeli smo veliko novega, kar nekaj podatkov o Sloveniji in Avstriji pa smo že poznali. V temi smo se vrnili nazaj v dom, pot pa nam je osvetljevala polna luna.
Zvečer nas čaka še opazovanje nočnega neba, tokrat pa nam bo luna nagajala s svojo svetlobo. Upajmo, da nas ne bo žgečkala tudi ponoči. 😉 Svež zrak in celodnevno delo pa nas bo uspavalo v noč. Seveda brez večerne pravljice ne bo šlo.
Lahko noč od vseh tretješolcev.

Dostopnost