04/574-51-30 solagorje@osgorje.si

Petek, 10. 11. 2017

Danes se naše kratko druženje končuje. Nekateri že komaj čakamo domače in smo pripravili kovčke že včeraj, vsi pa smo danes po zajtrku (kruh, skutni namaz in čaj) pospravili sobe in svoje stvari.

Včeraj smo bili zelo utrujeni in nekateri so zaspali že med pravljico. Zvečer smo imeli nočni pohod z lučkami. Odšli smo do državne meje z Avstrijo in kar nekaj časa smo hodili po poti ob meji.

Včeraj popoldne smo odšli iskat Škrate in jih obiskali v njihovi deželi. Žal jih ni bilo doma, domek je bil zakljenjen, iz dimnika pa se ni kadilo. Smo jim pa pripravili skulpture iz naravnih materialov, zraven smo zapeli in zaplesali. Učitelj Zvone nam je povedal veliko o gozdnih drevesih.

Po večerji (testenine carbonara) je sledilo umivanje, priprava na spanje in pravljica. Vsi pa smo, v pričakovanju jutrišnjega dne, hitro zaspali.

Današnje dopoldne pa je športno obarvano. Ravno sedaj ena skupina jaha konje in si ogleduje domače živali, druga skupina pa se preizkuša v lokostrelstvu. Kako nam je šlo, pa boste izvedeli popoldne, ko se vidimo. Se že veselimo.

Pozdravčki.

Četrtek, 9. 11. 2017

Zvečer, po pravljici, smo hitro zaspali in celo noč sladko sanjali o prihajajočem dnevu. Zelo smo bili utrujeni, zato je bila noč res mirna. Hvala pingvinčkom, da sta se naspali tudi učiteljici.

Zbudili smo se v megleno jutro. Ampak nič nas ni odvrnilo od sveže jutranje telovadbe in dobrega zajtrka (kruh, evrokrem in kakav). Za dober začetek dneva smo zapeli naši slavljenki Anamariji. Dobila je tudi rojstnodnevni paket. Hvala Rebeki in njeni mamici. Po kosilu pa se bomo še posladkali.

Dopoldan bomo imeli delavnici Mladi vremenoslovec in ravnokar izdelujemo vetrovne vreče, odšli pa bomo tudi v naravo in se pogovarjali o vremenu. Po kosilu (juha, pečen piščanec, mlinci in solata) pa se bomo odpravili v gozd, kjer bomo z naravnimi plodovi ustvarjali v naravi.

Vmes si bomo vzeli čas tudi za nakupe v trgovini, druženje s sošolci, namizne igre v sobah in branje knjig. Ena pravljica je celo grozljivka. Sproti pa rešujemo tudi zvezek, ki so ga pripravile učiteljice, da vam bomo lahko o vsem poročali, ko pridemo domov.

                

 

Sreda, 8. 11. 2017

Po doooooolgi in deževni vožnji smo končno prispeli v Dom škorpijon. Namestili smo se v sobe, pripravili postelje in pospravili oblačila. Pridne kuharice so nas že čakale s kosilom (ričet in pecivo), ki smo ga z veseljem in apetitom pojedli.

Učiteljici sta nam razdelili naravoslovne zvezke, ki jih že vestno izpolnjujemo. Ravno sedaj se orientiramo v okolici doma, saj nam je za kratek čas posijalo sonce. Da se ne bomo izgubili, si pomagamo s kompasom. Kasneje nam bo učitelj Matej pokazal, na kakšen način se orientiramo v gozdu.

Po večerji (njoki z marmelado) bomo imeli delavnico Zvezdice, zvezdice in upamo, da bomo kakšno videli tudi v živo.

Kako smo zaspali in kakšne vragolije smo počeli ponoči, pa izveste jutri.

Lep pozdrav od tretješolcev in njihovih spremljevalk

Dostopnost