04/574-51-30 solagorje@osgorje.si

Petek, 22. 12. 2023: smo že varno doma, dolgujemo pa Vam še slike in zapis zadnjega dne. Verjetno je pohod s tekaškimi smučmi Rudno polje – Planina Javornik – Rudno polje (skupaj približno 5,5 km) najlepši del ŠN. Ne verjetno, zagotovo! Doživeli smo pravo zimsko vzdušje, nekaj naravnega snega in sveže snežinke. Letos nas sonce pač ni razvajalo tako kot lani. Hvala otrokom, bili so čudovita skupina, odličnemu osebju vojašnice EVOJO Pokljuka, staršem za zaupanje in podporo, OŠ Gorje in vsem, ki omogočajo izvedbo te ŠN.

Četrtek, 21. 12. 2023: zimski solsticij smo dočakali na pravem mestu, na čudoviti zimski Pokljuki. Morda bi lahko temu dogodku posvetili današnjo tekmo za Svetovni pokal v »skatingu«? Solsticijski zmagovalci, solsticijski nosilci legendarnih lesenih medalj … Pa pustimo zdaj te naravne čudeže in se posvetimo drugemu današnjemu, dokaj redkemu dogodku … Ja, vsak dan pač ne srečaš legendarne »bronaste posute z diamanti« olimpijke iz Vancouvra v Kanadi 2010, Petre Majdič. Za trenutek je odložila svoje delo in se nam posvetila. Kdo ve, če so se otroci zavedali veličine in redkosti trenutka? Ja, dvomimo, da so si ogledali omenjene Olimpijske igre po televiziji … Morda pa imajo sedaj razlog da »poguglajo«? Danes je že zaključni večer, jutri »skočimo« na planino Javornik in smo kmalu doma … Neverjetno, kako čas beži. Res je kot pravi Einstein, čas je relativen, ko je lepo, prehitro mine … Naš zadnji pokljuški pozdravček!

Sreda, 20. 12. 2023: »skating«, »skating«, »skating« … Brez »klasike« v smučarskem teku pač ne gre, drsalni korak pa ima svoj čar … In danes smo končno »zadihali s polnimi pljuči« … No ja, ravnotežje nam še onemogoča popolne užitke. Veliko današnjih in jutrišnjih vaj ter »kilometrov« pa bo. Ja, tudi rokomet na tekaških smučeh je razvnel strasti in borbenost povzdignil do neba. Čisto od blizu smo si ogledali trening biatloncev na strelišču, nekateri učenci so se prostovoljno ponudili, da poberejo vse tulce na strelskih mestih. Kdo ve, ali bodo to osebni suvenirji ali novoletna darila? V veliko čast nam je bilo na kratko se družiti z našimi nekdanjimi učenci, smučarjema tekačema v Svetovnem pokalu, Anjo Mandeljc in Miho Ličefom in biatlonko Klaro Vindišar. Prvima dvema smo zaželeli, da na bližajoči se Novoletni turneji prideta do konca, torej na zloglasni vzpon na smučišče, biatlonki pa uspešen povratek po kratki tekmovalni pavzi. Navijamo za vas! Zvečer pa so se strasti razvnele do vrelišča … Razlog? Tombola in bogate nagrade neznansko bogatega Dubajskega šejka … Hvala razredničarki 7. b razreda, ge. Asji Sodja, za današnji obisk, prinesene dobrote, izpeljan pouk in prijetno druženje. Pozdravček!

Torek, 19. 12. 2023: spet smo imeli čaroben zimski dan s prijetnimi temperaturami. Opravili smo veliko vaj klasične tehnike. Učenci so bili neverjetno prizadevni in delovni! »Kapa dol«!!! Seveda je izjemna borba na popoldanski tekmi tehnično znanje potisnila na stranski tir. Bilo je čudovito, kako so spodbujali eden drugega. Seveda je računalnik organizatorja te tekme za Svetovni pokal v trenutku pravilno izračunal rezultate in dosežena mesta. Delitev prvega in tretjega mesta med nekategoriziranimi deklicami je skorajda neverjeten razplet. Popoldan pa delo, ki se ga zmeraj veselimo, čiščenje smuči in priprava na drsalno tehniko. Pravite da samo uživamo? Res je, tudi pri pouku je tako. Zvečer pa odpotujemo po Svetu … Brez panike, le s pomočjo video posnetkov … Pozdrav v dolino od vseh nas tu gor nad Gorjami!

Ponedeljek, 18. 12. 2023: še nikoli nismo tako začeli te ŠN … Z ogledom vojaškega helikopterja, ki je pristal na vrhu sankališča na Rudnem polju. Seveda smo počakali in od blizu strokovno ocenili njegov vzlet. Tudi mi smo skoraj odleteli, tako je zapihalo … Ja, tukaj je prava zimska idila. Skorajda »kulturni šok« glede na trenutno zimsko pokrajino v dolinah. Kaj pa otroci? Poskočni, polni energije, motivirani za delo, hitri, z dobrim predznanjem iz ŠN v 4. razredu in pri urah ŠPO na razredni stopnji. Ustanovili smo tudi »Demo nordic ski team«, saj že dolgo nismo imeli toliko »laufarjev«. Vsi že komaj čakamo jutri zvečer, da zaključimo s »klasiko«, natančneje z mazanjem smuči. Eno samo pacanje … A brez tega pri tej tehniki pač ne gre. Nočni pohod in žareč zimski šestkotnik … Dobra stara klasika prvega večera te ŠN. Vedno čarobno. Pošiljamo Vam nekaj snežink in veliko pozdravov!

ŠN zadnji teden pred počitnicami, krasno mar ne? Tudi nekaj naravnega snega so nam poslali … Se zelo, zelo veselimo zimske pravljice na Rudnem polju! Upamo, da se Vam bomo lahko oglasili …

Urnik ŠN     Vremenska napoved ARSO

Dostopnost