04/574-51-30 solagorje@osgorje.si

Končen “izplen” naših atletskih nadobudnežev je uvrstitev v 16-ih atletskih disciplinah (18 otrok) na ŠGP v Kranj, v torek, 31. 5. 2016. Ni rekordno, je realno, v skladu z dolgoletnim povprečjem (rekord je 22 uvrstitev leta 2014, leta 1997 in 1998 nobeden). Od 34 gorenjskih OŠ so se v Kranj uvrstili predstavniki 31 šol, po tem kriteriju je 18. mesto lep dosežek. Kljub zadnjemu mestu po medaljah med 6-imi OŠ na ŠMP, smo po kriteriju uvrstitev na ŠGP na tretjem mestu, takoj za “velikankama” Radovljico in Bledom. Koliko naših uvrščenih je sploh atletov v klubih? Kaj pa številčnost šol? Ja, če upoštevamo omenjeni vprašanji je lahko ocena nastopa prav dobro 4. Nekaterih naših, po rezultatih resnih kandidatov, na ŠMP na Bled zaradi opravičljivih in tudi neopravičljivih razlogov (vabilo v šolsko reprezentanco se pač ne zavrne) ni bilo. Nekaj jih je izpadlo za malenkost … Kljub številčni majhnosti imamo zavidljivo širino kandidatov za ŠGP. Iskrene čestitke vsem, ki so se uspeli uvrstiti na ŠGP.

Uvrščeni na ŠGP

Z nestrpnostjo smo dočakali rezultate izjemno močnega atletskega tekmovanja na Bledu. Naši učen(ke)ci so popolnoma upoštevali taktična navodila in so se pogumno bojevali z množico odličnih atletov AK Radovljica in AK Bled, ki zastopajo barve šestih šol na medobčinskem prvenstvu. Seveda so bili prisotni tudi mnogi trenirani športniki drugih močnih lokalnih športov in klubov. Morda so jih le-ti ponesli do primernih dosežkov, ki bodo zadoščali za uvrstitev na ŠGP v Kranju, ki bo v torek, 31. 5. 2016. Veseli dejstvo, da so učen(ke)ci prikazali tudi odličen “nastop” v vzgojenosti. Za oboje iskrene čestitke vsem. Sedaj pa nestrpno čakamo štartno listo ŠGP. Po medaljah smo sicer na ŠMP na zadnjem šestem mestu, pregled dosežkov naših učen(k)cev in primerjava s preteklimi potrebnimi rezultati za uvrstitev na ŠGP pa kaže, da bi se morali v Kranj uvrstiti v 18-ih disciplinah, še v 9-ih pa smo na meji. Ni nemogoče, da se zgodi naš rekord (22 iz leta 2014) v uvrstitvah na ŠGP, kar je običajno najpomembnejši kriterij uspešnosti pomladne šolske atletske sezone. Učen(ke)ci, lahko si pogledate tudi Vaše rezultate v “pomladih” atletskih disciplinah (daljina, krogla), ki so že vnešeni v šolske atletske lestvice.

Rezultati     Napoved kandidatov za ŠDP     Dosedanji rezultati OŠ Gorje na ŠMP v posamični atletiki

DSC04216

DSC04219

Na šolskem medobčinskem prvenstvu v posamični atletiki, ki bo potekalo na blejskem stadionu bo nastopila množica (45) nadobudnih gorjanskih “atletov”. V hudi konkurenci številnih atletov AK Bled in AK Radovljica, ki zastopajo izjemno močne lokalne šole, se bodo borili za čim več uvrstitev na ŠGP v Kranj (31. 5. 2016). Med najboljših 20 oziroma 24 tekmoval(k)cev na gorenjskem se učen(ke)ci uvrstijo PO REZULTATIH in NE po mestih. Želimo si preseči naš dosedanji rekord, 22 udeležb. Kljub temu, da je tekmovanje medobčinsko, torej, šele prvo izmed treh tekmovalnih stopenj, vedno postreže z odlično atletiko in vrhunskimi dosežki. Mnogi od teh zadoščajo za uvrstitev celo na finalno tekmovanje (ŠDP) med najboljših 20 oziroma 24 v državi. Na lanskem tekmovanju ŠDP so tekmovali tekmovalci iz ŠMP na Bledu v kar 22 disciplinah (Radovljica 11, Bled 8, Gorje 2, Lipnica 1). Vsem želimo veliko uspeha, dosežite osebne rekorde, ob tem pa ne pozabite na odlično vzgojenost.

Razpis     Soglasje     Tekmovalci OŠ Gorje

Rezultati občinskih, medobčinskih in področnih atletskih tekmovanj za OŠ po Sloveniji – Timing Ljubljana

Dosedanji rezultati OŠ Gorje na ŠMP v posamični atletiki

Dosedanji rezultati OŠ Gorje na ŠGP v posamični atletiki

Dosedanji rezultati OŠ Gorje na ŠDP v posamični atletiki

ŠMP 2012, zmagovalec teka na 1000 m, 2’51”04, Miha Ličef:

MP atletika 2012

Norme (približno enako vsako leto) za ŠGP (z vrha navzdol: KV., 1., 2., 3., 10. mesto) so v levem kotu, za ŠDP (KV.) pa v desnem:

Atletika - kv norme - SDI SDE Atletika - kv norme - MDI MDE

 

Dostopnost