04/574-51-30 solagorje@osgorje.si

 

sončekV četrtek, 13. marca ob 16. 30 uri v telovadnici OŠ  Gorje se bodo z utrinki iz kulturne dediščine v sodelovanju z Marijo Pogorevc (glas) in Cirilo Zupanc (citre) predstavili otroci vseh skupin iz vrtca.

 

 

Čeravno nam je Gorjanski dom veliko bolj pri srcu, kot telovadnica OŠ Gorje, pa smo prireditev Sijaj, sijaj sončece morali organizirati v telovadnici, saj je za toliko obiskovalcev, kot jih je bilo na prireditvi, Gorjanski dom absolutno premajhen. V lanskem letu je prišla pobuda s strani Marije Pogorevc in Cirile Zupanc, da bi pripravili skupno prireditev, na kateri bi nastopili z otroki. Želja se jima je uresničila. Strokovne delavke so pripravile otroke s pevskimi in plesnimi točkami. Naredili smo skupno vajo in se domenili, kako bo potekala prireditev. Nekaj pa je vseeno manjkalo. Kako bo potekala menjava skupin? Da ne bi bilo dolgočasno, smo povabili gospoda Florjana Tišler, da je spremljal s harmoniko otroške korake ob prihajanju in odhajanju z odra.

Oder je krasila čudovita dekoracija, ki so jo med počitnicami ustvarili otroci iz starejših dveh skupin.

Na prireditev so prišli starši, stari starši, sestrice, bratci, občinski svetniki, župan gospod Peter Torkar in podžupanja gospa Danijela Mandeljc, ki se tudi sicer zelo rada družita z najmlajšimi občani, ki obiskujejo vrtec. Vsaka skupina je nastopila s pevsko točko, ki sta jo spremljali Cirila s citrami in Marija s svojim prodornim glasom. Rdeča nit prireditve je bila kulturna dediščina, torej ljudske pesmi, deklamacije, igre in ples. Otroška oblačila so imela manjše dodatke, ki so spominjali na obleko, ki so jo nekdaj nosili otroci, kar je pripomoglo k enotnemu pogledu nastopajočih. To pa je posledično vplivalo na pomiritev gledalcev. Gledalci so bili ves čas nastopa nasmejanih obrazov, kar pomeni, da je bilo dogajanje na odru zanimivo in prisrčno. Razšli smo se z občutkom, da smo si napolnili srca s toplino, zadovoljstvom in otroško radostjo.

thumb  MG 8067 thumb  MG 8583  MG 8644 
Dostopnost