04/574-51-30 solagorje@osgorje.si

Na Osnovni šoli Gorje smo tretješolci obeležili evropski dan jezikov na poseben način. Ker je to dan, ko praznujemo jezikovno raznolikost v Evropi in spodbujamo učenje jezikov, smo pričeli sodelovanje s šolo v Veliki Britaniji: St. Winifred’s RC Primary School, Stockport. Zbrani v učilnici smo nestrpno čakali na odziv našega klica preko Skypa v Anglijo. Ko so se učenci zagledali in slišali, so prevladali vzkliki in pozdravi navdušenja in občudovanja.

Luka Whitfield in Jan Knafelj sta se predstavila in povedala nekaj besed o Sloveniji in Osnovni šoli Gorje. Pokazala sta tudi nekaj fotografij. Učence v Angliji je vidno očarala narava, ki obkroža našo šolo. Obljubili smo si nadaljnje sodelovanje. Učencem v angleški šoli bomo predstavili sebe, našo državo, slovensko kulturo in običaje. Mi pa bomo spoznavali njih in Veliko Britanijo. Ob praznikih si bomo pisali ali izrekali voščila ter ustvarjali.

Želimo, da učenci vzpostavijo stik z angleško govorečimi učenci in preko ustne in pisne komunikacije spoznajo pomen učenja angleščine tudi izven šolskih klopi. Takšno sodelovanje omogoča tkanje novih prijateljskih vezi in dá učenju jezikov vseživljenjski pomen.

Zapisala: Marjana Ražen

Dostopnost