04/574-51-30 solagorje@osgorje.si

Na tekmovanju v bližnji Bohinjski Bistrici so za eksplozijo veselja poskrbeli “Gorski smrkci”, Manja Jakopič, Ema Bremec, Maruša Taler in Jošt Zupan, ki so se kot 6. najboljša ekipa od 63-ih na treh področnih tekmovanjih uvrstili v finale. S tem so izenačili dosedanji najboljši izid OŠ Gorje v konkurenci vseh šol na področnem tekmovanju. Kar 75,5 % znanja je bilo potrebnega za uvrstitev med 22 finalistov. Bravo, bravo, iskrene čestitke dekletom in fantu ter obema mentoricama, ge. Frančiški Jensterle in ge. Jerci Šolar ter obema ostalima ekipama za odlično planinsko znanje. Z veliko nestrpnostjo pričakujemo finalno tekmovanje, ki bo na OŠ Tržič, v soboto, 23. 1. 2016.

Skupni rezultati z vseh treh področnih tekmovanj – finalisti

Rezultati področnega tekmovanja v Bohinjski Bistrici

Poročilo na spletni strani PZS

Bravo, bravo, bravo

V soboto, 7. 11. 2015, bo na OŠ dr. Janeza Mencingerja potekalo eno izmed treh področnih tekmovanj letošnjega že 27. tekmovanja Mladina in gore. Seveda tudi s številčnim in kvalitetnim zastopstvom OŠ Gorje. Tekmovanje je tudi del sistema šolskih športnih tekmovanj. Učen(kam)cem in mentoricama želimo uspešno tekmovanje, prijetno druženje in obilico prelepih vtisov.

Na tekmovanju iz znanja planinskih veščin bodo nastopile kar tri ekipe OŠ Gorje: “Črni kosi”, Tara Jakopič Stojc, Tobija Kikelj, Ema Arnež, Juš Pogorevc; “Gorski smrkci”, Manja Jakopič, Ema Bremec, Maruša Taler, Jošt Zupan in “Ta glavni gamsi”, Nejc Petrov, Mina Kikelj, Klara Hudovernik, Jošt Mulej. Mentorici vseh ekip bosta ga. Frančiška Jensterle in ga. Jerca Šolar.

Razpis področnega tekmovanja     Spletna stran PZS     Spletna stran Šport mladih

Dosedanji rezultati OŠ Gorje na področnem tekmovanju     Dosedanji rezultati OŠ Gorje na državnem tekmovanju

 

Prvič so na tovrstnih tekmovanjih učen(ke)ci OŠ Gorje nastopili v šolskem letu 2010/2011, letos torej že šestič zapored. Vsako leto nas razvajajo z rezultati in odličnim znanjem planinskih veščin. Dosedanji rezultatski vrhunec je bil na državnem tekmovanju v šolskem letu 2013/14, ko je blestela ekipa “Bistri norčki”, v postavi: Ana Marolt, Karmen Ferjan, Maša Kofol in Ahac Kikelj, pod vodstvom ge. Frančiške Jensterle, ki je po izjemnem boju osvojila 6. mesto. Planinski klobuk dol za odlične ekipe in mentorici!!! Čudoviti spomini na državno tekmovanje v šolskem letu 2013/2014:

Rezultati     Video poročilo o ŠDP 11. 1. 2014 na RTV SLO 1, oddaja Infodrom, od 0’23” do 1’58”     Video poročilo o ŠDP 11. 1. 2014 Kanala A, oddaja ŠKL-Šport mladih (“Bistri norčki” 1’55” – 1’57”)

Bistri norčki DP 2013-2014 - 2 Bistri norčki DP 2013-2014 - 3

 

Dostopnost