04/574-51-30 solagorje@osgorje.si
Planinski tabor na Zelenici

V petek popoldan, 11. 11. 2022, smo se člani planinskega krožka OŠ Gorje odpeljali na Ljubelj. Z nami so bili tudi učenci iz OŠ Bled. Proti vrhu je bilo že temno, zato smo se opremili s čelnimi svetilkami.V koči smo se hitro namstili v sobe in že nas je čakala slastna večerja. Noč je bila jasna in lepa, zato smo šli še na nočni pohod po okolici. Igrali smo se Ples senc, ugasnili svetilke in si ogledali nočno nebo. Na vzhodu se je pojavila skoraj polna luna in čudovito osvetljevala gorsko pokrajino.
V soboto smo se podali po poti proti sedlu Šija na Srednji vrh. Ta je s svojimi 1796 metri krasen razglednik na sosednje gore, planine in doline. Pot nas je vodila do Koče pri izviru Završnice, kjer smo si dodatno oddahnili. Po kosilu pa smo plezali na umetni steni, ki je v stavbi bivše sedežnice. Anja in Andraž sta nas varovala, učila in spodbujala. Pod večer pa nam je v koči Andraž, ki je reševalec letalec, pokazal nekaj akcij GRZS. Zvečer pa smo imeli delavnico Oprema in obutev v gorah in Priprava na pohod. Dan smo zaključili z nekaj družabnimi igrami.
Prekrasno nedeljsko jutro nas je spodbudilo, da smo hitro pospravili sobe in pripravili našo prtljago. Po ogledu zemljevida in poti, smo se podali na sedlo Žleb1900m. Hodili smo po dolini Suhega rušja. Na sedlu, kjer je meja z Avstrijo, smo popili čaj in pomalicali. Sledil je spust v dolino. Po kosilu smo se zahvalili oskrbnikoma Petri in Aljoši ter odšli na Ljubelj, kjer nas je čakal avtobus. Veseli in zadovoljni, da smo imeli dobro vreme, da smo vsi zdravi in brez večjih poškodb, da smo imeli lepe pohode in dobre delavnice, smo zaključili tabor.

 

Dostopnost