04/574-51-30 solagorje@osgorje.si

Kar tri nagrade naših učencev na mednarodnem likovnem natečaju otroške grafike

Zadnji dan pred jesenskimi počitnicami nas je doletela lepa novica, da smo na mednarodnem natečaju otroške grafike na temo Pod svobodnim soncem, ki ga je organizirala OŠ Prule iz Ljubljane, osvojili kar tri priznanja!

Na natečaju smo sodelovali z osmimi grafičnimi listi, ki smo jih ustvarili pri pouku likovne umetnosti v 8. razredu v tehniki kolagrafije – grafični tehniki globokega tiska.

V konkurenci 1092 originalnih grafičnih listov mladih likovnih ustvarjalcev iz 87 osnovnih šol iz Slovenije in petih tujih držav: Bolgarije, Bosne in Hercegovine, Hrvaške, Poljske in Rusije, je Eva Tišler prejela zlato, Nejc Tonejc srebrno, Niklas Krek pa bronasto priznanje. V kategoriji 13 – 16 let je bilo podeljenih zgolj 5 zlatih, 10 srebrnih in 15 bronastih priznanj!

Odprtje likovne razstave »Otroška grafika« bo s podelitvijo plaket in priznanj potekalo v petek, 2. decembra 2022, ob 17.00 v Galeriji OŠ Prule.

Čestitke nagrajencem in vsem njihovim sošolcem, saj so nagrade predvsem rezultat ustvarjalnega duha in dobrega dela cele skupine!

Rezultati

Primož Poklukar, prof.  lik. um.

Dostopnost