MLADI GORJANSKI KUHARJI NA KUHARSKEM TEKMOVANJU
Navdušenje nad prvim dogodkom je bilo tako veliko, da so se učenci odločili in kuhali že drugič.
Pripravili so predjed Slastni zalogajčki. V tej predjedi so na rezini kruha združene bolj zimske jedi in sicer jajčni namaz, kilo zelje in kranjska klobasa.
Za glavno jed pa so pripravili Polpete po naše na korenčkovem pireju. Gre za zelenjavne polpete s piro, krompirjem, jajcem in drobtinami.
Kuhanje je minilo v sproščenem vzdušju in na koncu smo sklenili, da bomo to še ponovili.
Gre za projekt Društva Vesela kuhinja iz Ljubljane, ki že več let uspešno vodi kuharsko tekmovanje Kuh’na pa to. V letošnjem letu pa so pristopili k aktivnostim v zvezi z Dnevom slovenske hrane. Kot pove že ime v naslovu gre za to, da otroci prevzamejo vlogo načrtovalcev prehrane, poiščejo recepte, z njimi seznanijo osebje v šolski kuhinji, jim pomagajo pri pripravi hrane in skupaj pripravijo privlačen, zanimiv in zdrav krožnik. Pri tem upoštevajo geografsko lego ter kulturno-kulinarično izročilo kraja, letni čas, uporabljajo lokalno hrano ter smernice zdravega prehranjevanja. Povabili so nas k pripravi glavne jedi, kjer pomembno vlogo igra zelenjava in poobedka kot značilnega pozdrava iz kuhinje. Več o projektu si lahko preberete na spletni strani www.kuhnapato.si . Aktivnost lahko v kasnejših korakih vodi tudi v kuharsko tekmovanje, ki se ga bomo udeležili, če bodo učenci pokazali zanimanje za to.
Pri izbirnem predmetu Načini prehranjevanja so učenci izbrali enolončnico BABIČIN LONEC in POKLJUŠKE HRIBČKE.
Iz učilnice je dišalo že v petek, obljubljamo pa da bo podobno tudi v četrtek, 17. 11. 2016.
Vabljeni, da se prijavite na kosilo in uživate v jedeh, ki smo jih pripravili za vas.
Kuharska skupina VSEJEDCI
Novica na 24ur.com Video