04/574-51-30 solagorje@osgorje.si

Doživeli smo pokljuški biatlonski spektakel. Vreme idealno, že na meji kičastega, tekmovalni pogoji popolnoma regularni (brezvetrje), izjemni organizatorji, na čelu z g. Matejem Kordežem (z delom so pomagali mnogi Gorjanci), so s snežnimi topovi “pričarali” idealno prizorišče za tekmovanje. Nagrada: fantastičen prvi nastop v Svetovnem pokalu na domači Pokljuki našega gorjanskega junaka, MIHA DOVŽANA. Ne, to ni znameniti slovenski citrar, ampak bodoči gorjanski biatlonski virtuoz. Že skoraj 10 let noben Gorjanc ni bil le 1 minuto 50 sekund do zmage v Svetovnem pokalu. Z 48. mestom je le za malenkost zgrešil točke Svetovnega pokala (do 40. mesta), uvrstil pa se je na sobotno (19. 12. 2015) zasledovalno tekmo in si izboril novo priložnost za nabiranje dragocenih izkušenj. Za učbenike biatlona pa je bilo zagotovo njegovo rafalno in brezhibno streljanje stoje. Mnogo let do sedaj to ni bila značilnost slovenskih tekmovalcev. Ja, letos je Miha izstrelil sebe in ŠD Gorje na globalni športni zemljevid. S tem je nastala kopica dodatnih “sladkih” skrbi za trenerje in športne delavce smučarsko-tekaško-biatlonske sekcije. Tak izjemen klubski “kapetan” je tudi najboljši vzgled za mlade, nadobudne, prihajajoče gorjanske tekmovalce prihodnosti. Pred dnevi je odličen rezultat, 6. in 13. mesto na celinskem (Evropskem) pokalu v smučarskem teku v Franciji dosegla ANJA MANDELJC, dobro pa se v mednarodni konkurenci borijo tudi mlajši biatlonci. Mladi, vljudno vabljeni v ŠD Gorje!!!

Rezultati sprinta     Štartna lista zasledovalne tekme     Rezultati zasledovalne tekme

Dosežki nove generacije tekmovalcev ŠD Gorje na svetovnih in evropskih tekmovanjih

DSC01908

DSC01923

3 ISF SKI 2008

 Miha Dovžan, v sredini prve vrste, na šolskem Svetovnem prventvu v smučarskem teku (ISF) 2008.

Bravo, bravo …

Učenke in učenci 7., 8., in 9. razreda (učen(ke)ci, ki imajo obveznosti pri pripravi Novoletnih delavnic ne gredo na Pokljuko) si bodo ogledali spektakel na Pokljuki, sprint za moške na 10 km. Tekmovanje se prične ob 14.30. Upamo, da štarta tudi naš gorjanski junak, Miha Dovžan. Nazaj v šoli bomo ravno prav (pred 17.00), da bomo lahko sodelovali na Novoletnih delavnicah. Želimo, da se učen(ke)ci vzorno obnašate na prireditvi svetovnega ranga. Uživajte v vrhunskem biatlonu! Vabljeni tudi na vse druge pokljuške tekme Svetovnega pokala.

Program     Soglasje za slikanje za organizatorje (učenci prinesite podpisana soglasja na avtobus)     Spletna kamera z Rudnega Polja     Vremenska napoved ARSO

Miha Dovzan-MSP 2013 zasledovanje 14. mesto

Miha Dovžan, ŠD Gorje

Dostopnost