04/574-51-30 solagorje@osgorje.si

8. oktobra sta tretja razreda preživela zanimivo dopoldne na Brniku. Gospa Jana Tišler nam je pripravila izreden in nepozaben ogled letališča. Poleg ogleda posameznih delov letališča smo spoznavali tudi potek vkrcavanja in izkrcavanja potnikov ter opazovali delo zaposlenih na letališču. Seveda so vso našo pozornost najbolj pritegnila na letališču prisotna prevozna sredstva.

Ogledali smo si potniški terminal, šli skozi varnostno kontrolo, opazili trgovine, restavracije, sedeli v prostoru za potnike poslovnega razreda in si ogledali natančno kontrolo prtljage. Zunaj na letališki ploščadi smo pričakali letalo, ki je v tistem času pristalo. Ko smo pomahali pilotu, smo se razveselili, ker nam je pomahal nazaj. Spremljali smo izkrcavanje potnikov in njihove prtljage. Potem pa nas je čakalo še presenečenje. Z letališkim avtobusom smo se peljali po vozni stezi in se sprehodili po stopnicah, ki služijo vkrcanju in izkrcanju potnikov. Nato nas je pritegnil še prihod gasilskega vozila in prikaz gašenja z vodo.

Učiteljice in učenci se še enkrat zahvaljujemo gospe Jani, ki nam je omogočila zares enkraten ogled. Vsem bo ta dan še dolgo ostal v spominu.

Tretja razreda Osnovne šole Gorje

Dostopnost