Na šoli smo se v okviru EKO ŠOLE odločili vključiti v mednarodni projekt »Odgovorno s hrano«, ki nas bo spodbujal k razmišljanju o tem, kaj jemo, od kod prihaja naša hrana in kako je proizvedena. Koliko hrane zaužijemo in koliko jo zavržemo ter kakšen je njen globalni vpliv.
V okviru projekta smo na šoli ustanovili projektno skupino učencev od 5. do 9. razreda, učiteljev in tudi drugih delavcev šole ter zunanjih sodelavcev. Že preteklo šolsko leto smo z 52 učenci opravili anketo s katero smo želeli pridobiti odgovore na zgornja vprašanja. V skupini smo odgovore analizirali, ter določili poglavitna področja delovanja. K podobni anketi smo povabili tudi starše. S posebnim vprašalnikom smo raziskali stanje v šolski kuhinji ter izpostavili glavna vprašanja, ki jih bomo obravnavali v nadaljevanju šolskega leta.
Prva tematika s katero se bomo je vpliv uporabe palmovega olja v prehrani na okolje, živa bitja, lokalno prebivalstvo in zdravje ljudi. Spomladi bomo spoznavali načela Pravične trgovine. Skozi celo leto pa se bomo z različnimi ukrepi trudili za zmanjševanje količine zavržene hrane na šoli.
Eko dan – tržnica semen
3. aprila smo izvedli Eko dan – tržnica semen, na kateri smo si izmenjavali doma vzgojena semena različnih vrtnih zelenjavnic, zelišč, cvetlic.