04/574-51-30 solagorje@osgorje.si

Video 25., 26. 4. 2017     Video 23., 24. 4. 2017     Video 22. 4. 2017

26. 4. 2017: čudoviti dnevi druženja so žal mnogo prehitro za nami. Naši gostje so se odpeljali proti Ljubljani na kratek ogled, vožnjo z ladjico po Ljubljanici, potem pa jih čaka dolga vožnja domov. Dragi prijatelji, želimo Vam sretan put. Upamo, da se kmalu spet družimo …

25. 4. 2017: “prijatli iz Ivanjice, letijo kot ptice” … Ja, od navdušenja nad objekti v Planici so naši gostje danes kar “leteli” med atrakcijami: prestop meje v Ratečah, skakalnice, letalnica, smučarsko tekaška proga v dvorani, simulator skokov, ogled ciljnega izteka na vitranški strmini, čudenje nad “potočkom” Savo, … Zmanjkalo je časa za izvir Save na Zelencih, dolino Tamar, severno triglavsko steno v Vratih, slap Peričnik, oblaki pa so skrili pogled na naše prelepe vršace (npr. Špikova skupina v Gozdu Martuljku). Neverjetno, koliko naravnih lepot in pomembnih športnih objektov svetovnega ranga imamo v neposredni bližini …

 

24. 4. 2017: učitelji(ce) gost(je)i so obiskali protokolarni objekt Republike Slovenije na Brdu, učen(ke)ci gost(je)i pa so dopoldne spoznavali(e) šolsko delo pri pouku. Popoldan je bil bolj sproščujoč in namenjen spoznavanju čudovite naravne okolice, obisku Vintgarja in blejskega gradu. Ali se je sploh zavedamo in jo opazimo? Gostje, kaj pa Vi pravite na videno?

23. 4. 2017: večino dneva so naši dragi gostje preživeli v fantazijskem svetu proizvajalcev čokolade na Festivalu čokolade v Radovljici. V kaj vse se da oblikovati čokolado je resnično brezmejno. Le nebo je meja domišljiji … Potekalo je tudi srečanje na “vrhu”, pomočnik ravnatelja OŠ Milinko Kušić, g. Zoran Mutavdžić, predsednik Slovenije, g. Borut Pahor in župan Občine Radovljica, g. Ciril Globočnik. Le kaj so se dogovorili?

22. 4. 2017: na nekajdnevno izmenjavo so po dolgotrajni vožnji in gneči na obeh mejnih prihodih prispeli učitelji in učenci naše pobratene osnovne šole Milinka Kušića iz Ivanjice v Srbiji. Veseli smo ponovnega snidenja z našimi dolgoletnimi prijatelji. Vodja njihove odprave je pomočnik ravnatelja, g. Zoran Mutavdžić. Ob tej priložnosti g. direktorju Stevanu Davidoviću, ki je tik pred zdajci žal moral odpovedati svoj prihod v Gorje, pošiljamo obilo pozdravov. V naslednjih dneh jim bomo razkazali našo čudovito okolico in zanimive prireditve (Vintgar, blejski grad, festival čokolade v Radovljici, protokolarni objekt Brdo, Planiško letalnico, naše impozantne gore, Ljubljano …), njihovi otroci pa bodo v ponedeljek sodelovali tudi pri rednem pouku v razredih svojih gostiteljev. Hvala staršem, ki so pripravili kopico dobrot in lep sprejem v avli šole.

Dostopnost