04/574-51-30 solagorje@osgorje.si

V petek, 24. novembra, smo se učenci Osnovne šole Gorje udeležili Slovenskega knjižnega sejma. Obisk sejma knjig v Cankarjevem domu v Ljubljani je za nas tradicionalen, saj ga redno obiskujemo že dvajset let. Letos smo se na sejem odpravili učenci, ki obiskujemo Ustvarjalnice, torej program za nadarjene, člani šolske skupnosti ter knjižničarskega krožka.

‘Sej’m bil je živ’, kot pravi pesnik. In pester. Razstavljena produkcija knjižnih del je bila dih jemajoča, sploh nova, ilustrirana izdaja Harryja Potterja ter Iger prestolov in njima podobne. Razstavljavci svoje stojnice popestrijo še z raznimi dodatki, kot so knjižne kazalke, križanke in uganke, revije, ki so obiskovalcem na voljo brez plačila. Sejma se vsakič udeleži tudi kopica znanih osebnosti iz sveta literature, gledališča, pa tudi filma in zabavne glasbe.

Poleg sejemskega živ-žava smo se udeležili še srečanja z dvema avtorjema: slovenskim pesnikom Milanom Deklevo ter v Londonu živečim nemškim ilustratorjem Axlom Schefflerjem. Milan Dekleva je prevedel priljubljeno otroško slikanico ”Bi se gnetli na tej metli?”, Axel Scheffler pa jo je ilustriral. Ilustriral je tudi Zverjasca in Zverjaščka in ga pred nami tudi narisal.

Biserka Lazar, Barbara Zalokar

  Avtorja.jpg

Dostopnost