04/574-51-30 solagorje@osgorje.si

V sredo, 26. 9., smo z učenci 8. in 9. razreda, ki obiskujejo pouk obveznega in neobveznega izbirnega predmeta nemščina, obiskali nemški Goethe Institut v Ljubljani. Udeležili smo se jezikovnih delavnic, ki so bile organizirane ob Evropskem dnevu jezikov. Na delavnici, ki smo jo izbrali, smo preko igre spoznavali podobnosti in razlike med evropskimi jeziki, izdelovali mini slovarčke in s pomočjo različnih metod ugibali besede. Ugotovili smo, da že zelo veliko znamo in da se pri učenju lahko tudi zabavamo. Vtise dveh učencev si lahko preberete v nadaljevanju.Hvala Goethe Institutu za gostoljubje!

Mentorica: Maja Tavčar Karlin, prof. nem.

Na Goethe Institutu nas je pričakala gospa Katja, s katero smo se odpravili na prvo delavnico. Najprej smo morali poiskati nemško besedo, ki se začne na črko našega imena. Nadaljevali smo s »kolesom sreče«. Zavrteli smo kolo, ki nam je določilo številko vprašanja. Vprašanja so se nanašala na iskanje različnih besed kot so sreča, šport, drevo, oči,… Sošolci so mi pomagali z namigi. V nemščini, seveda.Sledil je krajši odmor, kjer smo si nabrali moči še za drugo delavnico. Tokrat je bila naša učiteljica Greta. S kocko smo si izžrebali aktivnost, s katero smo morali predstaviti besedo. Uporabili smo lahko  pantomimo, vislice, asociacijo, premetanke, risanje in črkovanje. Začuden in hkrati presenečen sem bil nad tem, koliko že razumemo in znamo.Hvala naši učiteljici, ge. Maji Tavčar Karlin, za tako prijetno in poučno dopoldne. Z veseljem pridem tudi naslednje leto.

Nac Pogorevc, 8.a

Ko smo prišli na Goethe Institut, se mi je prostor zdel zelo lep. Vadili smo pogovarjanje po nemško in se igrali igre. Program mi je bil dober, saj smo se zelo dobro znašli, čeprav nismo vedno razumeli čisto vsega in bi kdaj potrebovali tudi pomoč prevajalca.

Miha Šmid, 9. a

Dostopnost