04/574-51-30 solagorje@osgorje.si

V soboto, 2. 2. 2019, so se nekateri učenci iz 8. in 9. razreda udeležili dneva modelarstva. Pod vodstvom gospoda Igorja Šubica, arhitekta in ljubiteljskega modelarja, smo izdelovali letala iz umetne snovi.

Gre za posebno lahka in plovna letala, ki se imenujejo drsalci in se lahko pomerijo tudi med seboj na vsakoletnem tekmovanju revije Tim. Letos je bilo tekmovanje v soboto, 9. 2. 2019, v Ljubljani. Osnovno šolo Gorje je zastopal devetošolec Nejc Petrov. Tekmoval je v kategorijah modeli drsalcev (3. mesto), papirnata letala (2. mesto) in natančnosti pristajanja na cilj (1. mesto). V soboto, 16. 2. 2019 pa je zmagal na tekmovanju Paperloop v kategoriji drsalcev, ki ga organizira Društvo za modelarstvo in aeronavtiko Modra ptica Domžale. Za uspehe mu iskreno čestitamo. 

Na ustvarjalnem dnevu modelarstva smo se učili o aerodinamiki, urili v ročnih spretnostih in se zabavali. Veliko zabave, občudovanja pri letenju in natančnosti je bilo občutiti tudi na tekmovanju. Hvala mentorju, gospodu Igorju, da je z nami prostovoljno delil znanje, čas in navdušenje nad modelarstvom.

Prispevek o tekmovanju revije TIM [https://4d.rtvslo.si/arhiv/prvi-dnevnik/174594378]

Dostopnost