04/574-51-30 solagorje@osgorje.si

Radi delamo dobro Mercator maj 2014 022V Mercatorjevi akciji Radi delamo dobro je vrtec zasedel drugo mesto in nagrado 40 evrov. Športno društvo Gorje je zasedlo tretje mesto (20 evrov), Gasilsko društvo Gorje pa je dobilo prvo nagrado (1.000 evrov). Mercatorju se zahvaljujemo  za zaupanje.  Iskrena hvala vsem kupcem, ki so glasovali za vrtec Gorje. 

 

MERCATOR S PROJEKTOM RADI DELAMO DOBRO URESNIČUJE IDEJE ZA IZBOLJŠANJE KAKOVOSTI ŽIVLJENJA V STOTIH KRAJIH PO SLOVENIJI

Ljubljana, 1. april 2014 – Mercator izvaja vseslovenski donacijski projekt Radi delamo dobro. V njem bodo donacijo v skupni vrednosti 100.000 EUR, ob pomoči svojih kupcev, razdelili med sto zmagovalnih lokalnih društev. Projekt bo potekal v mesecu aprilu v izbranih stotih lokalnih Mercatorjevih trgovinah po vsej Sloveniji. S to aktivnostjo želi Mercator kot najboljši sosed izboljšati kakovost življenja v manjših krajih po celi Sloveniji ter tako vračati dobro v okolje, v katerem deluje.

Tudi v Mercatorjevih trgovinah v Zgornjih in Spodnjih Gorjah bodo kupci do konca aprila ob vsakem nakupu prejeli poseben žeton, s katerim bodo lahko oddali svoj glas podpore enemu izmed treh predlaganih kandidatov za prejem donacije. Eden od kandidatov je tudi VRTEC GORJE.

Žetone bodo oddajali v posebne glasovalne skrinjice, ki bodo nameščene v teh izbranih Mercatorjevih prodajalnah. Ob zaključku glasovanja bo društvo, ki bo prejelo največ glasov kupcev, prejelo Mercatorjevo donacijo, sredstva pa bo namenilo za izvedbo konkretnega projekta, s katerim se potegujejo za donacijo. Nagrajeni pa bosta tudi ostali dve udeleženi društvi.

Kam denar v vrtcu?

Ob zaključku projekta Kulturna dediščina bomo z otroki v vrtcu obiskali Planino Javornik na Pokljuki. Za izvedbo tega dogodka bi nam sredstva iz donacije še kako prav prišla. Po navadi vsa sredstva namenjamo materialnim pridobitvam v vrtcu, tokrat pa smo se odločili, da jih bomo namenili samo otrokom. Seveda, če jih bomo dobili? Torej, namenjena bodo doživljanju, zato bi jim ta donacija podarila nekaj, kar se bodo zapomnili in tudi nekaj, kar bo pozitivno vplivalo na njihov odnos do narave in do samega sebe, saj bo v otrocih ustvarjalo zadovoljstvo. Otroci bodo spoznali življenje pastirja in pastirice na planini. Izlet bodo popestrile različne delavnice, kot so izdelovanje piščali, pastirske igre, rajalne igre, petje pastirskih pesmi s spremljavo instrumentov, ustvarjanje iz materialov, ki jih dobimo v naravi in druge.

Na planini bodo otroci doživljali naravo, ki je sama po sebi polna posebnih, pozitivnih dražljajev in ki jo lahko doživimo le na tem prostoru in nikjer drugje.

Otroci se bodo veliko igrali in hkrati učili, kajti igra je učenje in učenje je igra.

Mercatorju se zahvaljujemo za zaupanje in velika hvala tudi vsem kupcem, ki bodo ob nakupu glasovali za vrtec Gorje.

 

Predstavitev Mercatorjevih trgovin in društev, ki so vključena v projekt Radi delamo dobro, je na spletni strani http://radidelamodobro.mercator.si

 

 

Dostopnost