04/574-51-30 solagorje@osgorje.si

ICG Coventry, Anglija, 11. – 16. 8. 2022     (TwitterFacebook, Instagram) organizatorjev     Vabilo organizatorjev      Razpis      Tehnična navodila     Urnik tekmovanj vseh 7 športov     Urnik in tehnična navodila atletika     Urnik in tehnična navodila plavanje     Naše bivališče in večina tekmovališč Univerza Warwick     Prizorišča naših tekmovanj:  Atletski stadion     Bazen     Novice organizatorjev     ICG     Trenutni čas v Londonu (SLO čas – 1 ura)     Vremenska napoved za London    Spremljajte naš let (tukaj vpišite relacijo, da boste lažje našli naše letalo, vpišite za tja (11. 8.): EZY8065 in za nazaj (19. 8.): EZY8069)     Navijači nas boste lahko poklicali po Zoom-u. Sporočimo kdaj in zapišemo link … ŽAL ODPADE …

Rezultati: plavanje: 13. 8. 2022  14. 8. 2022     atletika: 13. 8. 2022  14. 8. 2022     Vsi rezultati Gorjancev (potrpljenje, v izdelavi …)    Gorjanci v športni “akciji”     Album slik organizatorjev – odprtje Iger, 12. 8. 2022 (Gorjanci na slikah 749 (1. str.), 621 in 622 (2.), 1154 (4.), morda še kje?)

Petek, 19. 8. 2022: dan ob 6.20 se je začel zelo neobetavno in takoj dvignil adrenalin … Včerajšnja rezervacija avtobusa za 24 oseb in plačilo (340 funtov!!!) je bilo odpovedano … Kaj pa zdaj, kako priti iz hostla do letališča? Odrasli smo “napenjali” možgane, otroci niso čutili tega stresa … Taxiji se ne odzivajo na telefonske klice, avtobusi so, le kateri pelje na našo destinacijo? “ŽNJ” varianta je bila da v en taxi (če bi ga sploh dobili) nabašemo 9 velikih kosov prtljage in enega odraslega, mi pa z nahrbtnički odkorakamo peš 8,5 km do postaje Victoria, kjer smo včeraj dobili zagotovilo, da vlak na Gatwick pelje … Ker je to pot na jug Londona morda gre tudi mimo našega hostla? Prišla je čudežna odrešitev, s postaje London Bridge mimo “naše” postaje ob hostlu pelje vlak … Cena kart za 18 oseb 66 funtov … Kakšno olajšanje za nas odrasle in predračun projekta! Na prestopu vlaka, smo se z West Croydona na East Croydon peljali še s tramvajem … Uuufff, ali smo kupili vozovnice? Še zadnja ovira pred prihodom na končno metro postajo Zgornje Gorje je bil strogi policaj, pri katerem smo se izmazali s soglasji staršev. Starši, opravičujemo se, da smo Vas gnjavili s toliko birokracije pred projektom … 

Vodja delegacije Ekipe Občine Gorje, Nenad Pilipovič, se iskreno zahvaljujem za velik privilegij, da sem lahko vodil tako fantastično ekipo. Velika, velika hvala vsem, ki ste omogočili športno pravljico ICG Coventry 2022.

Četrtek, 18. 8. 2022: lepo vreme je omogočilo najnapornejši dan … Če gre verjeti aplikaciji, smo po Londonu prehodili okrog 35 km!!!??? In videli ogromno svetovnih atrakcij. Ne bomo naštevali vseh lokacij, naj slike povedo … Emocije? Ja, teh pa je enostavno preveč in jih še nismo “popredalčkali”. Vsekakor pa priporočamo ogled te svetovne metropole! Morda le koristen nasvet, ki nas je zaskrbel (kje pa so organi pregona dragi samovšečni Angleži???), veliko goljufivcev in njihovih skritih pajdašev v “publiki” na mostu Westminster Bridge ob London Eye, ki naivne turiste pretentajo in jim poberejo veliko denarja z znamenito igrico, kroglica in trije pokrovi … Naivcem najprej omogočijo lahkoten dobiček za majhne bankovce, da se opogumijo in njihova lakomnost po lahkem zaslužku privre na površje, potem pa izgubijo velike … NIKOOOOLI NE IGRAJTE!!! Seveda se Vam bralcem opravičujemo za zamudo. Kot zapisano, dan je bil dolg in zelo naporen, zvečer pa smo se ukvarjali še s stavko in logistiko odhoda na letališče Gatwick. Želja, da novičko s slikami objavimo na letališču je odvzela množica “visečih” na “Free-Wifee-ju” … Pozdravček in hvala vsem za spodbudo in podporo!

Sreda, 17. 8. 2022: dež je krojil naš današnji program … Dopoldne, še v lepem vremenu, smo obiskali “Natural and history museum“, pred popoldanskim nalivom pa smo se zatekli v “Madame Tussaud museum“. Voščene lutke so res vredne svoje vstopnine! Čisto resnične! Mnogim smo razložili o projektu ICG Coventry 2022 in vseh preteklih projektih ICG in ISF … Tudi kraljica Elizabeta je bila navdušena! Še sreča, da je bila vstopnina za našo šolsko skupino polovico cenejša … Ja, rezervirali smo preko interneta pred tremi meseci … Morda je pomagal Sherlock Holmes? Na vhodu je kopica razočaranih brez možnosti poizkusila kupiti vstopnico. Otroci so se že zelo “zverzirali” pri “jurišu” v in iz metroja … Imamo se lepo in dinamično! Seveda pa rešujemo težave odhoda na letališče Gatwick v petek zaradi stavke delavcev metroja, železnic, avtobusov … Bomo zmogli? Bomo ja! Pozdrav od vseh iz Londona!

Torek, 16. 8. 2022: že navsezgodaj so naši fantje spet dokazali, da je nogomet “kralj” … Uporabiš kovčke, dobiš mini žogico in tekma se odvija kar na avtobusnem “peronu” … Ja, kaj pa naj napišemo o Londonu? Morda slike same povedo, kakšne zgodbe se nam dogajajo … Pisanje 40 razglednic podpornikom projekta, naše zanimivo bivališe NX Hostel, “znanje” iz New Yorka 2019, “ruši”, pri vstopanju in izstopanju iz metroja naše 18-članske Ekipe, “ugodni” nakupi v Harrods-u, najboljše “Đordanke” št. 4 po Taidinem izboru, Covent Garden, China Town, Piccadilly Circus … Jutri pa morda doživimo najbolj znano turistično atrakcijo, za cel dan je napovedan dež … Pozdrav iz Londona v Gorje!

Ponedeljek, 15. 8. 2022: ne pomnimo, kdaj bi na ICG ali ISF projektih imeli prost dan … Dopoldne smo zato dlje počivali, obiskali bližnjega “najboljšega soseda”, popoldne pa smo si prvič na teh projektih ogledali neki drugi šport, v katerem nimamo tekmovalcev. Košarka 3 x 3 v centru Coventry-ja … Zanimivo, za naše fante zelo domače in znano. Ja, kdo bi vedel kaj prinese prihodnost, morda Gorjansko košarkarsko ekipo 3 x 3? Seveda smo pravilno napovedali in slikali bodoče prvake, fantovsko ekipo svetovne “košarkarske institucije”, BC Žalgiris Kaunas. Zvečer je sledil zaključek Iger, sicer brez nekih presežkov. Otroci so se po uradnem delu zabavali pred dvorano, kamor so organizatorji pripeljali dva “ringlšpila” in “hudo” ozvočenje za mladini primerno glasbo. Ja, Igre so za nami, korektno izvedene, vendar brez presežkov s katerimi so nas razvadile bogate azijske države. Županu Coventry-ja in njegovi soprogi smo se zahvalili za gostoljubje in tekoče izpeljane igre. Drugi župan, korejskega Daegu-ja, ki je prevzel zastavo ICG-ja, pa nas je Gorjance osebno povabil na iste igre drugo leto. Bomo videli … Jutri pa odpotujemo v nov “cirkus”, pa ne Montyja Pythona, ampak v London. Se oglasimo iz “mravljišča”. Pozdravček!

Nedelja, 14. 8. 2022: zadnji tekmovalni dan v atletiki nam je prinesel 8. mesto fantovske štafete (čudno, bilo je le 9 prijavljenih ekip!!!???) v postavi Blaž Zupančič, Ožbej Repe, Rafael Hudovernik in Matevž Majer. To je tudi naša najvišja uvrstitev na teh igrah. Ker je pri štafetah A finale osmih ekip lahko rečemo, da smo dosegli željeni osnovni cilj. Ja, tudi nekaj športne sreče je potrebno imeti. Sedaj imamo pet A atletskih final na štirih Igrah. Tudi pri plavanju je Ina Sekne danes dosegla našo najvišjo uvrstitev, 18. mesto na 50 m prsno. S tem je bila druga rezerva za popoldanska finala. Nobena pred njo ni odstopila od nastopa, zato popoldne Ina ni skočila v bazen. Zvečer smo imeli slovensko druženje številčnih zasedb naših mest. Bilo je zelo prijetno in čustveno. Pozdrav od vseh nas tu v Coventry-ju v domovino!

Sobota, 13. 8. 2022: gorjanski atleti in plavalki so se dopoldne odlično upirali hudi in številčni mednarodni konkurenci. Poglejte si vrhunske rezultate najboljših … Čestitke vsem za odličen pristop, borbenost in nepopustljivost! Najbližji finalu (1. – 12.) med atleti je bil Matevž Majer v krogli z 827 cm na 14. mestu, zmanjkalo je 41 cm. Ja, naš osnovni cilj je vedno vsaj eno A finale … Jutri imamo vsaj dve “vroči železi v ognju” … Dosežki niso vse, zagotovo pa je največji dosežek da smo sploh tu in se ne bojimo “profijev” … Slike Gorjancev “v akciji” še pripravljamo in Vam jih čimprej pokažemo. Na atletiki smo pomagali, zaradi neznanja angleščine (UČITE SE JO!!!), popolnoma izgubljeni maloštevilčni delegaciji iz kostariškega mesta San Marcos. In fant je lahko nastopil in se spopadel z našim Rafaelom … Medtem je imela Anamarija uradno srečanje z županom Ljubna, g. Franjem Naraločnikom, ki ima 2700 prebivalcev, kljub maloštevilčnosti pa ravno po njegovi zaslugi organizirajo najboljšo tekmo v ženskih smučarskih skokih v Svetovnem pokalu na Novega leta dan. ČESTITAMO!!! Na popoldanskih tekmovanjih tako nismo imeli predstavnikov, zato smo si ogledali center Coventry-ja. Seveda smo spet eno uro čakali avtobus organizatorjev za nazaj, saj nam je šofer napačno povedal, kje naj čakamo … Ja, Angleži pač … Hvala za Vašo podporo, ki jo čutimo tudi na daljavo in lep pozdrav!

Petek, 12. 8. 2022: kmalu se bo začelo zares tudi po tekmovalni plati … Množica tekmovalcev na dopoldanskem treningu obeh “naših” športov obeta zanimive športne boje. Pri naši številčni atletski zasedbi smo opazili doslej najboljši timski duh. Plavalki sta le dve, pa na tem področju nič ne zaostajata. Z veseljem pričakujemo jutrišnji dan … Na uradnem treningu smo vadili atletske in plavalne elemente, ki jih v Gorjah ne moremo: uporaba štartnih blokov, štafetne predaje, skok v vodo in salto obrat  … Seveda smo otrokom prepovedali “obremenjevanje” s konkurenco. Popoldne smo na družabnem dogodku v občinski stavbi županu Coventry-ja izročili uradno darilo. Kdo ve ali sploh razume, da nas je v našem “mestu” okrog 2900? Večerno odprtje Iger je bilo v centru Coventry-ja. Spektakularno … Upamo, da slike povedo vsaj delček doživetega … Izmenjava drobnih daril med tekmovalci je bila hit dogodka, kjer smo se odlično odrezali. Današnji dan je bil za ICG pomemben dan, dosedanjega predsednika, nemca, g. Torsten-a Rasch-a, je zamenjal celjan in naš mentor g. Igor Topole. Želimo mu veliko sreče in obilo uspehov! Jutri pa le stisnite pesti za nas … Potrudili se bomo maksimalno! Pozdravček!

Štartne liste za atletiko 1     Štartne liste za atletiko 2

 

Četrtek, 11. 8. 2022: drage bralke in bralci, najprej opravičilo, ker se nismo prej oglasili … 15 ur potovanja in napačni “adapter” za elektriko … Potovanje je bilo zanimivo, s kombijema na letališče v Benetke, z Easy-jetom do London Gatwicka, z lokalnim vlakom do avtobusne postaje Victoria, z avtobusom do Coventry-ja in z avtobusom do Univerze Warwick. 15 ur … Ja, turisti, mar ne? Seveda, tudi to je del tovrstnih projektov, vmes smo se na kratko ustavili na Svetišču na Vejni/Santuario di Monte Grisa nad Trstom, od koder je čudovit razgled na Trst, Koper in slovensko obalo, grad Miramare in jahto ruskega miljarderja …  Avtobus London-Coventry vozi 3 ure, skoraj eno uro pa smo potrebovali, da smo ušli londonskemu prometnemu kaosu. Angleški organizatorji so se malo naredili “francoze” in so nas pustili čakati na avtobusni postaji Coventry celo uro … Pričakovali smo boljši sprejem … Jutri pa se že stopnjuje tekmovalna napetost z dopoldanskim uradnim treningom in večernim svečanim odprtjem iger v centru Coventry-ja. Atleti imamo do stadiona blizu, plavalki pa se morata voziti … Pozdravček v Gorje od vseh nas tu v Coventry-ju!

Ali bomo končno premagali “Koronske” odpovedi naših šolskih-športnih pravljic in se udeležili letnih iger ICG v Coventry-ju (ANG), 11. – 16. 8. 2022)? Ekipa Občine Gorje, bo nastopala v dveh športih: atletiki in plavanju. Potniki so atleti: Mulalić Taida (krogla, 400 m), Majer Maša (800 m), Bijol Živa (800 m, 4 x 100 m), Poklukar Anamarija (krogla, daljina, 4 x 100 m), Rogač Ana (100 m, daljina, 4 x 100 m, 4 x 100 m mix), Kogoj Ema (100 m, 400 m, 4 x 100 m, 4 x 100 m mix), Hudovernik Rafael (100 m, daljina, 4 x 100 m), Majer Matevž (400 m, krogla, 4 x 100 m), Repe Ožbej (1500 m, 4 x 100 m, 4 x 100 m mix), Jelenc Nace (1500 m), Zupančič Blaž (100 m, daljina, 4 x 100 m, 4 x 100 m mix) in plavalki Sekne Ina (200 in 400 m prosto, 50 in 100 m prsno) in Golob Nina (50 in 100 m prosto, 50 in 100 m prsno). Spremljajoči odrasli bodo: Prešeren Maja, Hudovernik Janez, Cerar Marjan, Čuk Matej in Pilipovič Nenad. Ob največjem svetovnem letnem otroškem tekmovanju bo zagotovo zanimivo na poti, od 16. do 19. 8. si bomo ogledali London.

Iskrena hvala za zaupanje in finančno podporo projektu: staršem, OŠ Gorje, Občini Gorje, TD Gorje, ŠD Gorje, PK Radovljica, AD Bled, AK Radovljica in vsem, ki ustvarjate to športno pravljico (arhiv ISF in ICG športnih pravljic).

Gorjanci ponovno odhajajo na delovne akcije (žetev trave okoli mladih drevesc, barvanje vršičkov) na Pokljuko, kjer z delom pridobivajo sredstva za udeležbo na ICG igrah 2022 …  Ekipa Občine Gorje bo nastopala na letnih igrah ICG 2022 Coventry (Anglija – 11. – 16. 8. 2022) (otroci 2007, 2008, 2009). Otroci, gremo, TRENING!!! Izbranih kandidatov je veliko, želimo si, da s pridnim delom v šoli, na treningu, delovnih akcijah in doma ter vrhunsko vzgojenostjo potrdijo svojo kandidaturo … Iskrena hvala, staršem za zaupanje in finančno podporo projektom, OŠ Gorje, ŠD Gorje in vsem, ki ustvarjate te športne pravljice (arhiv ISF in ICG športnih pravljic). Gremoooo, veselo na delo!

26. 6. 2022 smo iz Južne Koreje prejeli novo, “Koronsko” odpoved … Tokrat zimskih iger ICG v Pyeongchangu (KOR), 17. – 22. 2. 2023 … Korejci nimajo sreče, prestavljene so bile že iz 2021 na 2022, potem na 2023 … Vzrok, premalo prijavljenih mest (ekip). Gorje so bile prijavljene … Ja, v trenutni nestabilni situaciji je kupiti letalske karte 8 mesecev prej zelo tvegano početje … Žal pričakovana odpoved. Obljubljajo pa zimske igre leta 2025 … Slaba tolažba za generacije, ki bi bile po letnici rojstva primerne za igre 2023 …

Odpoved iger Pyeongchang 2023

 

20. 1. 2021 je prišlo spodnje, žal pričakovano obvestilo … Zgoraj pa so že novi cilji za 2022 in 2023 …

Dear friends!

As you know well, the COVID-19 pandemic is getting worse and worse and we have been considering if it would be perfectly all right to host the event this summer or not. Unfortunately, we have decided to postpone it until the year 2023 and we are really sorry for the postponement of the event. But we couldn’t help delaying it on behalf of the youth’s safety and health. Most of all, we are especially thankful for our friends’ much interest and accepting our invitation amid this hard time. And we sincerely hope our city can host the event in much more wonderful environment in 2023 after getting over this dreadful pandemic. Once again, we regret any inconvenience this may cause you, and we do hope all our friends stay healthy and have wonderful time in the new year.

We are looking forward to seeing you all in Daegu in 2023. We appreciate your understanding.

Yours sincerely, Kwon Young-Jin, Mayor, Daegu Metropolitan City Government

5. 11. 2020 je prišlo uradno vabilo za poletne igre ICG v korejskem Daegu-ju. Organizatorji so igre razpisali, ekipa Občine Gorje je prijavljena … Glede na sedanjo situacijo pa je vse v rokah virusa … “Insajderske” informacije žal trdijo, da iger ne bo … Morda bi pomagalo, če iz Gorij pošljemo dobre želje organizatorjem, predvsem pa znanstvenikom, da čimprej s cepivom premagajo virus. Upamo in si želimo … Spletna stran organizatorjev

Zaradi Korona virusa so organizatorji (spletna stran), zaradi premajhnega števila prijavljenih mest, razumljivo prestavili zimske igre ICG v korejskem Pyeongchangu iz februarja 2021 na 2022. Uradno sporočilo župana Pyeongchanga, g. Han Wang-kee-ja:

 

Zaradi Korona virusa so organizatorji razumljivo odpovedali igre v madžarskem Kecskemetu (Uradno sporočilo predsednika ICG, g. Torsten-a Rasch-a):

Dear Sports Friends,

On Monday the Hungarian Government declared that all festivals, events, including sports should be cancelled.

I am sorry to inform you that according to the national emergency measures due to the coronavirus pandemic, the Kecskemét City Operational Body decided to cancel the organization of the International Children’s Games.

We hope to organize the Games once in the future, but right now we cannot predict what future effects of the pandemic would have.

We are in close contact with the Executive Committee of the Games. We are all sad about the decision but we have had no other choice.

Thank you for all your support and cooperation.

We are deeply sorry, and do hope for the best for all of us.

Stay healthy and take care of yourselves!!

Yours sincerely,

Klaudia Szemerey

Mayor of Kecskemét

 

Spletna stran organizatorjev     Bilten 1     Bilten 2

Za našo vrhunsko Ekipo je, že kar neverjetna, 8. in 9. delovna akcija, … Tokrat smo čistili travo na dnu jezera v Campingu Šobec. Ja, brez panike, nismo delali s potapljaškimi maskami v ledeno hladni vodi jezera, … Pred poletno sezono jezero spraznijo in temeljito očistijo. Ja, sploh si ne predstavljate, koliko dela opravijo zaposleni na Šobcu, … Iskrena hvala podjetju in direktorju, g. Urošu Ambrožiču za ponujeno delo. Slike pa povedo še nekaj več, bilo je resnično blatno delo, … ISKRENA HVALA vsem prisotnim!!!  Video

Kljub katastrofalnem vremenu v novembru nam je celo uspelo s 7. delovno akcijo zaključiti obsežno delo (barvanje vršičkov mladih drevesc) v Radovni in na Pokljuki. Iskrena hvala GG Bled, g. Marku Matjašiču in g. Matiji Benedičiču (zamenjal je skoraj celo desetletje našega učitelja gozdnih del in velikega podpornika naših svetovnih projektov, g. Francija Pogačnika). Velika HVALA celotni naši Ekipi, ki je v oktobru in začetku decembra zbrala kar 7 delovnih dni! Odlični ste!!! Naslednja, 8. delovna akcija, bo v soboto, 11. 1. 2020 na 24. Šolskem pokljuškem maratonu, 9. pa sredi marca 2020 na Šobcu. Draga Ekipa, do takrat si spočijte in uživajte v prazničnih dneh.  Video

Ja, kar cel november nas je vreme oviralo pri zaključku naših dogovorjenih del. 5. in 6. delovna akcija sta potekali na Pokljuki v soboto, 30. 11. 2019 in na Grajskem kopališču na Bledu v nedeljo, 1. 12. 2019. Vreme je komaj vzdržalo, … Na Pokljuki smo (trije odrasli in 4 otroci) barvali vršičke dreves v megli in ob rahlih snežnih padavinah. Listje in teren na Grajskem kopališču pa so bili zelo namočeni in razmočeni. Še sreča, da Vas je bilo veliko in smo kot pridne mravljice zmogli premagati vremenske neprilike. Iskrena hvala g. mag. Janezu Resmanu, direktorju Infrastrukture Bled in ge. Nevenki Jalen za ponujeno delo! Hvala za obisk, podporo, domače pecivo in sok ge. ravnateljici Mojci Brejc in ge. pomočnici ravnateljice Tatjani Pintar. Draga Ekipa, za Vaš trud se globoko priklanjam!  Video

Za našo vrhunsko Ekipo je že 4. delovna akcija, tokrat sajenje drevesc v Campingu Šobec. Iskrena hvala podjetju in direktorju, g. Urošu Ambrožiču za ponujeno delo. Slike pa povedo še nekaj več, ni bilo le delo, … Očitno so se prijetno družili in preživeli prekrasen dan. ISKRENA HVALA vsem prisotnim!!! Ponos na tako izjemno Ekipo je danes segel celo do slovenske obale in Benetk, …

Spet smo izbrali čudovito jesensko vreme za že 3. delovno akcijo. Ekipa se je spet zelo potrudila, pobarvali smo vršičke dreves na štirih lokacijah. Dela v Radovni in na Pokljuki nam ostane še za en dan. Nas je pa presenetila in prestrašila skupina doslej neznanega divjega pokljuškega plemena, … Še sreča da so odplesali le pokljuški Haka ples, … HVALA Ekipa!!!

3. Delovna akcija, Radovna, Pokljuka, 12. 10. 2019 – video

Ekipa ICG 2020, 2021, otroci, starši in učitelji, se je spet izvrstno izkazala na delovni akciji, tokrat tudi mnogo številčnejša! Posledično smo naredili enkrat več dela. Gozdni teren s precejšnjo naklonino je zahteval precej previdnosti, kondicije in trdne volje pri žetju trave okoli mladih drevesc in barvanju njih vršičkov. Bravo Ekipa, bili ste IZVRSTNI in NEVERJETNI! Ponosni smo na Vas! Gremo naprej, v nove delovne zmage, …

2. Delovna akcija, Radovna, Pokljuka, 5. 10. 2019 – video

1. Delovna akcija, Radovna, Pokljuka, 22. 9. 2019 – video

Dostopnost