04/574-51-30 solagorje@osgorje.si

Juuuhuuuu, odlične novice iz češkega mesta Ústí nad Labem, kjer je Maruša Jakopič stopila še stopničko višje kot lani. Na Svetovnem prvenstvu IDO World Street Dance Show Championships & IDO World Disco Dance Cups je osvojila 2. mesto in srebrno medaljo! Iskrene čestitke Maruši, staršem, trenerjem Vesni Urek in Gašperju Kunšku, vodstvu Moj klub iz Bleda in vsem, ki ustvarjate tovrstne svetovne športne pravljice! Seveda pa se postavlja logično športno vprašanje: 2017 bron, 2018 srebro, 2019 ?

Odlične, kaj odlične, naravnost fantastične novice prihajajo iz Češke. Maruša Jakopič je na Svetovnem prvenstvu IDO World Street Dance Show Championships & IDO World Disco Dance Cups v kategoriji Street Dance Show solo mladinke osvojila 3. mesto in bronasto medaljo!!!!! Iskrene čestitke Maruši, trenerjem in vodstvu Moj klub iz Bleda in vsem, ki ustvarjate tovrstne dosežke!!!

IDO European HIP HOP, Break Dance and Electric Boogie Championships 2017, Walbrzych, Poljska, 14 – 18. 6. 2017: Maruša Jakopič niza nastope na Evropskih in Svetovnih plesnih prvenstvih. Na Evropskem prvenstvu v juniju v kategoriji HipHop Battles v posamični konkurenci mladink je bila na 50. mestu, v kategoriji HipHop, prav tako posamično, pa 52. Iskrene čestitke Maruši, trenerjem in vodstvu Moj klub iz Bleda in vsem, ki ustvarjate tovrstne dosežke.

Zagotovo je to lepa popotnica in napoved bližajočega se spektakla IDO World Street Dance Show Championships & IDO World Disco Dance Cups, Ústí nad Labem, Češka, 21. – 24. 9. 2017. Maruša, veliko uspeha!!!

IDO World HIP HOP, Electric Boogie and Break Dance Championships 2016, 22. 10. 2016, Graz, Austria Maruša Jakopič je v dobrem mesecu dni nastopila na dveh IDO Svetovnih prvenstvih, kar je zelo naporno in zagotovo ni lahko. Še težje pa je biti vrhunski v petih zvrsteh hip hopa. Verjetno z rezultatom (49. mesto) v Grazu ni zadovoljna, pridobila pa je najdragocenejše izkušnje, ki jih na še tako dobrem treningu ne more pridobiti. Športni pregovor pravi, da je tekma najboljši trening. V športu se vse enkrat vrne in obrne … Morda še v bolj pomembnem trenutku. Nujno in pomembno pa je biti čim večkrat “zraven”, še posebej v športih, kjer odločajo sodniki. “Ime” si športnik ustvarja v daljšem časovnem obdobju, vmes pa se uči in “raste”. Maruša, glavo gor in na juriš v nove vrhunske svetovne in evropske športne zgodbe! Iskrene čestitke Maruši, trenerki, ge. Vesni Urek in vodstvu Moj klub iz Bleda in vsem, ki ustvarjate tovrstne dosežke.

Rezultati HipHop Battles Solos Junior (.pdf)     Rezultati na spletni strani IDO

bst

bst

V času od 19. do 23. 10. 2016 bo potekalo Svetovno prvenstvo IDO (International Dance Organization) v različnih plesih. Naš adut, za katero bomo v soboto, 22. 10. 2016 od 8.00 naprej stiskali pesti je Maruša Jakopič. Tekmovala bo v kategoriji: HipHop Battles Solos Juniors v konkurenci 87 plesal(k)cev iz 22 držav. Naslov njenega plesa: “What I feel is what I am”. Greeeeeemoooo Maruša, do 14.25!!!

IDO World Street Dance Show Championship

Od 15. do 18. septembra je učenka naše šole Maruša Jakopič nastopila na svetovnem prvenstvu IDO (International Dance Organization) “World Street Dance Show Championship”. Tekmovanje je potekalo v mestu Olbia na otoku Sardinija v Italiji. V konkurenci solo mladinke je osvojila odlično 6. mesto. Bravoooo!!! Čestitke plesalki, trenerki, ge. Vesni Urek in vodstvu Moj klub iz Bleda in vsem, ki ustvarjate tovrstne dosežke. V oktobru pa pričakujemo odlične novice s Svetovnega prvenstva v “Hip hop battle” kategoriji. Maruši želimo veliko uspeha (odlično bo morala plesati v petih zvrsteh hip hopa). Opravičujemo se za pozno odzivnost s tem zapisom. Gorjanski športniki, obvestite nas o Vaših nastopih na Evropskih in Svetovnih prvenstvih. Veseli smo, da ponašate dober glas o Gorjah v Svet.

Si ne predstavljate, kakšen šport je to? Poglejte video. Maruša je s plesom in koreografijo spregovorila zgodbo o sebi, “Sem to kar čutim” (“What I feel is what I am”).

Maruša Jakopič Sardinija 15. - 18. 9. 2016 - 1

Maruša Jakopič Sardinija 15. - 18. 9. 2016 - 2

Dostopnost