04/574-51-30 solagorje@osgorje.si

Vsako leto, 9. maja, ob dnevu Evrope, na Linhartovem trgu v Radovljici poteka prireditev, na kateri okoliške šole predstavljajo posamezne države Evropske unije.

Letos sta bili naši šoli namenjeni državi Nizozemska in Belgija. Nekajmesečne priprave na dogodek, za katerega smo med drugim izdelali več kot meter visokega smrkca ter dve sliki velikega formata, so se obrestovale v nadvse uspešni predstavitvi držav. Predstavili smo dva slikarja, ki sta pomembno zaznamovala zgodovino likovne umetnosti, nizozemskega Vincenta Van Gogha z znamenito Zvezdno nočjo in  belgijskega Reneja Magritta s prav tako znano sliko Pipe. Da je bila med vsemi naša stojnica najbolj obiskana, so bili krivi tudi sveže pečeni in dišeči belgijski vaflji, za pripravo katerih je poskrbela učiteljica Asja Sodja, za peko in postrežbo pa učenke Anuša Mira Pintar, Anja Mrak in Teja Trpin. Evita Dolenc se je medtem izkazala s predstavitvijo stojnice obiskovalcem.

V kulturnem programu so z glasbeno – igrano točko v nizozemskem jeziku pod mentorstvom Melite Gerdej navdušile učenka Zala Klinar iz sedmega ter osem učenk tretjega razreda.

Za lepo oblikovane plakate so pri predmetu geografija poskrbeli učenci 8. razreda in učiteljica Klavdija Koman.

Šolski vodja projekta Evropska vas: Primož Poklukar

Dostopnost