04/574-51-30 solagorje@osgorje.si
V nedeljo smo se odpravili na naš zaključni obisk, izmenjavo v Salamanco.
Vsi navdušeni, da res gremo, smo se zbrali na Brniku in prek Frankfurta odleteli v Madrid. Na poti do Salamnce smo se ustavili še v srednjeveškem mestu Avili. Pri hotelu so nas pričakali naši prijatelji in učiteljice. V ponedeljek smo spoznali njihovo šolo in se družili. Imeli smo skupinske igre in ples. Popoldan pa smo si ogledali glavne znamenitosti Salamance. V torek smo odšli na izlet na podeželje in v hribovje. Obiskali smo dve stari, prekrasni vasici San Martin in La Abreca. Plezali smo v adrenalinskem parku. Proti večeru pa smo šli še v mesto in na slastno večerjo – na Tapase.  Danes, v sredo, imamo delavnice in nato samostojno raziskovanje mesta in njegovih skrivnosti po skupinah. Zvečer pa je že zaključna prireditev in podelitev certifikatov.
V sredo zvečer smo imeli zaključno prireditev in podelitev certifikatov. Učitelji iz Španije, ravnatelj šole in predstavnik Ministrstva za šolstvo so se nam zahvalili za obisk in za sodelovanje pri delavnicah in drugih aktivnostih. Učenci in učiteljice smo prejeli certifikate. Tudi mi smo se jim prisrčno zahvalili in jim izročili darila – čipke, slike in kulije. Srečanje smo zaključili s športnimi igrami. Učenci so se družili s španskimi dijaki še zvečer.
V četrtek smo se odpeljali z avtobusom v Madrid. Kovčke smo odložili v hotelu in odšli na sprehod po mestu. Ogledali smo si kip Medveda ob jagodnem drevesu-simbol mesta, Puerta del Sol in glavni trg-Plaza Mayor. Nismo pozabili na umetnost. V galeriji moderne umetnosti smo si ogledali Guernico. Picassojevo umetnino. Po slastnem kosilu smo odšli v Paseo del Prado in v park Retiro. To so zeleni predeli Madrida. Po počitku v hotelu smo zvečer odšli še do Palacio Real. V soju luči je izgledala zelo veličastno. 
V petek pa smo s podzemno železnico odpotovali do letališča in se srečno vrnili domov.
Dostopnost