04/574-51-30 solagorje@osgorje.si

Mladinska komisija pri GZ Bled-Bohinj se je odločila, da kviz, katerega rezultati veljajo za leto 2017, izpelje že v oktobru letošnjega leta. V skupini  pionirji/pionirke, kjer je sodelovalo 22 ekip, so Eva Slivnik, Nuša Jan in Anja Cvetko zasedle  1. mesto. Pri mladincih/mladinkah je tekmovalo 24 ekip, Anže Krničar, Nejc Muhič in Tomaž Jan so zasedli 5. mesto, Mina Kikelj, Metka Taler in Ema Kolenc pa 8. mesto. Pripravniške ekipe so bile samo tri, Klemen Rozman, Primož Šalej in Miha Kolenc so bili drugi, Kristina Čop, Maruša Taler in Klara Knafelj pa tretje. Na tekmovanje gorenjske regije, ki bo v začetku naslednjega leta, sta se uvrstili ekipa pionirk in ekipa pripravnikov. Potem pa sledi še najvišja izmed treh tekmovalnih stopenj, državno tekmovanje. Zagotovo bodo Gorjanci naredili vse, da bodo “zraven”. Iskrene čestitke tekmoval(kam)cem in seveda mentorjem: ge. Mojci Pečar, g. Marjanu Pogačarju in g. Miloš Kozelju. Letos tekmovanj ni več, sedaj je čas za pripravo na naslednjo sezono, zato mentorji vabijo najmlajše šolarje (1. – 5. razred) v gasilske vrste. Ob kvalitetni vadbi obljubljajo tudi prijetno druženje. Vabljeni!

Mladina in spremljevalci, kviz GZ Bled-Bohinj, 22. oktober 2016:Mladina in spremljevalci Kviz GZ Bled-Bohinj, oktober 2016

Pionirke, 1.mesto, z leve Nuša Jan, Eva Slivnik in Anja Cvetko: pionirke, 1.mesto

Pripravniki, 2. mesto, z leve Miha Kolenc, Primož Šalej in Klemen Rozman:pripravniki  2.mesto

Pripravnice, 3. mesto, z leve Klara Knafelj, Maruša Taler in Kristina Čop:pripravnice 3.mesto

“Gasilska” slika Ekipe PGD Gorje. Iskrene čestitke! Po končanem tekmovanju

Bravo!!!

V PGD Gorje, kjer se gasilskih veščin uči veliko učen(k)cev naše šole, se mladina pripravlja na medobčinsko tekmovanje v kvizu, ki bo v soboto, 22. 10. 2016 v organizaciji Mladinske komisije pri GZ Bled-Bohinj, rezultati pa bodo veljali za leto 2017. Pripravlja se 5 ekip:

pionirke: Eva Slivnik, Nuša Jani in Anja Cvetko; mladinke: Mina Kikelj, Ema Kolenc in Metka Taler; mladinci: Anže Krničar, Nejc Muhič in Tomaž Jan; pripravniki: Klemen Rozman, Primož Šalej in Miha Kolenc; pripravnice: Kristina Čop, Maruša Taler in Klara Knafelj.

Mentorja in tvorca velikih uspehov v zadnjih letih naših nadobudnih gasilk in gasilcev sta ga. Mojca Pečar in g. Marjan Pogačar, ki najmlajše šolarje (1. – 5. razred) vabita v gasilske vrste. V veliko pomoč jima je tudi g. Miloš Kozelj. Hvala tudi vsem, ki se kakorkoli trudijo za vzgojo mladih gasil(k)cev v PGD Gorje. Vsem želimo obilo uspeha na medobčinskem tekmovanju v  kvizu in čim več uvrstitev na državno tekmovanje v letu 2017.

Tudi v tem tekmovanju se v PGD Gorje lahko pohvalijo z naslovom državnih prvakov (leta 2010)  v kategoriji pionirjev, ki so ga dosegli: Klemen Rozman, Rok Kozamernik in Gašper Šoklič:

Medobčinski kviz februarja 2016:Kviz GZ Bled-Bohinj, februar 2016

Državno tekmovanje v kvizu Stična, marec 2016 (ekipa mladincev PGD Gorje):DP Kviz, Stična, marec 2016

Bravoooo!!!

DP v gasilski orientaciji, Golte, sobota, 17. 9. 2016

Tako kot smo napovedali v napovedniku, da lahko pričakujemo odlične novice s tekmovanja, se je tudi zgodilo. Državni prvaki v gasilski orientaciji za leto 2016 so postali mladinci PGD Gorje, Klemen Rozman, Matic Jelenc in Miha Kolenc (Bravoooooo!!!!!). Uspeh so dopolnile tudi mladinke: 8. mesto, Lara Puc, Kristina Čop, Maruša Taler in 11. mesto, Ana Slivnik, Metka Taler, Manca Jelenc. V termah Topolšica, kjer so za nagrado tudi prespali, so lahko proslavili ta izjemni uspeh. Iskrene čestitke tekmoval(kam)cem in mentorjem, ge. Mojci Pečar, g. Marjanu Pogačarju, g. Milošu Kozelju in vsem, ki se kakorkoli trudijo za vzgojo mladih gasil(k)cev v PGD Gorje. Vabimo vse mlade, ki jih gasilstvo zanima, v vrste PGD Gorje, kjer odlično vzgajajo gasilske naraščajnike.

IMG_20160917_155326

Rezultati      Fotogalerija organizatorjev

IMG_0852

IMG_0855

IMG_0858

IMG_0870

IMG_0909

V PGD Gorje so vključeni mnogi sedanj(e)i in nekdanj(e)i učen(ke)ci OŠ Gorje. V soboto, 17. 9. 2016 pričakujemo odlične novice. Na državno tekmovanje v gasilski orientaciji, ki bo na Golteh, so se uvrstili dve ekipi mladink in ekipa mladincev. Mladinke, Lara Puc, Kristina Čop, Maruša Taler, Ana Slivnik, Metka Taler, Manca Jelenc (rezerva: Ema Kolenc) in mladinci, Klemen Rozman, Matic Jelenc, Miha Kolenc (rezerva: Primož Šalej).

Uvrstitev na državno tekmovanje je stopenjsko, najprej poteka medobčinsko in nato še regijsko. V mesecu maju je PGD Gorje organiziralo medobčinsko tekmovanje v gasilski orientaciji, kjer so bili udeleženi s 7 ekipami in dosegli naslednje rezultate: pionirji: 1. mesto (Lovro Jelenc, Ožbej Pretnar, Matic Jan); mladinke: 1. mesto (Ana Slivnik, Metka Taler, Manca Jelenc), 2. mesto (Lara Puc, Kristina Čop, Maruša Taler); 3. mesto (Anja Mrak, Ema Kolenc, Klara Knafelj); mladinci: 1. mesto (Klemen Rozman, Matic Jelenc, Miha Kolenc); 2. mesto (Tomaž Jan, Eva Slivnik, Primož Šalej); 5. mesto (Nejc Muhič, Anže Krničar, Jure Mužan). Na regijsko tekmovanje, ki je bilo prav tako v mesecu maju v Naklem so se uvrstile naslednje ekipe in dosegle sledeča mesta: pionirji 17. mesto; mladinke: 1. in 2. mesto; mladinci: 1. in 11. mesto.

Mentorja in tvorca velikih uspehov (pionirji državni prvaki 2013!!!) v zadnjih letih naših nadobudnih gasilk in gasilcev sta ga. Mojca Pečar in g. Marjan Pogačar, ki najmlajše šolarje (1. – 5. razred) vabita v gasilske vrste. V veliko pomoč jima je tudi g. Miloš Kozelj. Hvala tudi vsem, ki se kakorkoli trudijo za vzgojo mladih gasil(k)cev v PGD Gorje. Vsem želimo obilo uspeha na tekmovanju v konkurenci najboljših iz vse države.

2016-05-14 Gorje

DSCN0918

DSCN0920

Dostopnost