04/574-51-30 solagorje@osgorje.si

TEDENSKI JEDILNIK 7                                   6. – 10. 5. 2024

 

DOPOLDANSKA MALICA

9.55 – 10.15

KOSILO

11.55 – 14.00

PONEDELJEK

DAN BREZ dodanega SLADKORJA

AJDOV KRUH (1a, 6)

REZINA SIRA (7)

LIST ZELENE SOLATE

ZELIŠČNI ČAJ- bezeg

ZELENJAVNA JUHA Z ZAKUHO – ribana kaša (1a, 3, 9)

DUŠEN JEŠPRENJ S SVINJINO IN MEŠANO ZELENJAVO (1c)

ZELENA SOLATA

SADNI ČAJ

TOREK

 

 

NAVADNI JOGURT, Kmetija Prnikar (7)

KORUZNI KOSMIČI (1c)

HRUŠKA

AJMOHT (1d, 9)

FRANCOSKI ROGLJIČEK S ČOKOLADO (1a, 3, 7)

VODA

SREDA

 

KRUH Z MANJ SOLI (1a, 1c)

LOSOSOVA PAŠTETA (4, 7, 6, 9)

REZINA EKO KORENJA

ZELIŠČNI ČAJ- otroški

GOVEJA JUHA Z REZANCI  (1a, 3, 9)

KOŠČKI PURANA V SMETANOVI OMAKI (1a, 7)

PEČENI KROMPIRJEVI SVALJKI (1a, 12, 3)

MOTOVILEC V SOLATI Z BUČNIM OLJEM

SOK

ČETRTEK

Dodatno iz EU Šolska shema: MLEKO (7)

Pr’ Jerič

ČRN KRUH S SEMENI (1a, 1b, 1č, 11, 6)

MASLO (7)

CVETLIČNI MED, Čebelarstvo Gregorc

JABOLKO

GRAHOVA JUHA  FRITATI (1a, 3, 7)

MAKARONOVO MESO Z EKO ŠKOLJKICAMI (1a, 3)

ZELENA SOLATA Z NARIBANIM KORENČKOM

ZELIŠČNI ČAJ

PETEK

BREZMESNI DAN

Dodatno iz EU Šolska shema: SLOVENSKE JAGODE

BIGA (1a, 6)

KAKAV (6, 7)

 

 

ŠPARGLJEVA JUHA Z ZAKUHO- zvezdice (1a, 3)

SOJIN POLPET (6, 1a, 12, 1č, 9)

PIRE KROMPIR (7)

KREMNA ŠPINAČA (7, 1a)

SADNI ČAJ

Učenci imajo v jedilnici vedno na voljo svežo pitno vodo oziroma manj sladkan čaj, kruh in sadje.

 
 Snovi ali proizvodi iz njih, ki povzročajo alergije ali preobčutljivosti: 1=žita, ki vsebujejo gluten (a. pšenica, b. rž, c. ječmen, č. oves, d. pira, e. kamut ali njihove križane vrste), 2= raki, 3=jajca, 4= ribe, 5= arašidi (kikiriki), 6=zrnje soje, 7= mleko in mlečni proizvodi (ki vsebujejo laktozo), 8= oreški (a. mandlji, b. lešniki, c. orehi, č. indijski oreščki, d. ameriški orehi, e. brazilski oreščki, f. pistacija, g. makadamija, h. orehi Queensland), 9=listna zelena, 10= gorčično seme, 11= sezamovo seme, 12= žveplov dioksid in sulfidi, 13= volčji bob, 14= mehkužci                                                                                                     Vir: Uredba 1169/2011 (EU)       

Informacije o alergenih v prehrani dobite pri vodji šolske prehrane ali v šolski kuhinji.

Jedi, ki jih pripravljamo v kuhinji lahko vsebujejo sledi alergenov iz Priloge II Uredbe 1169/2011 (EU). Navedbe alergenov v jedilniku ne vključujejo navedb alergenov v sledovih in možnih navzkrižnih kontaminacij.

OPOMBA: V primeru, da ni mogoče zagotoviti ustreznih živil ali ob poteku drugih dejavnosti na šoli, si kuhinja pridržuje pravico do spremembe jedilnika.

Jedilnik za mesec MAJ 2024

PRIJAVA IN ODJAVA PREHRANE

PRIJAVA IN ODJAVA PREHRANE JE MOŽNA LE PREKO E- ASISTENTA ZA TEKOČI DAN DO 8. 30.

17. 11. - DAN SLOVENSKE HRANE

Spoštovani starši.

Ob dnevu slovenske hrane naj vam bo spodnja publikacija v pomoč pri odkrivanju že pozabljenih tradicionalnih slovenskih jedi.

 

PUBLIKACIJA – RECEPTI Z OKUSI SLOVENIJE

Dostopnost