TEDENSKI JEDILNIK 7 6. – 10. 5. 2024 |
||
|
DOPOLDANSKA MALICA 9.55 – 10.15 |
KOSILO 11.55 – 14.00 |
PONEDELJEK DAN BREZ dodanega SLADKORJA |
AJDOV KRUH (1a, 6) REZINA SIRA (7) LIST ZELENE SOLATE ZELIŠČNI ČAJ- bezeg |
ZELENJAVNA JUHA Z ZAKUHO – ribana kaša (1a, 3, 9) DUŠEN JEŠPRENJ S SVINJINO IN MEŠANO ZELENJAVO (1c) ZELENA SOLATA SADNI ČAJ |
TOREK
|
NAVADNI JOGURT, Kmetija Prnikar (7) KORUZNI KOSMIČI (1c) HRUŠKA |
AJMOHT (1d, 9) FRANCOSKI ROGLJIČEK S ČOKOLADO (1a, 3, 7) VODA |
SREDA
|
KRUH Z MANJ SOLI (1a, 1c) LOSOSOVA PAŠTETA (4, 7, 6, 9) REZINA EKO KORENJA ZELIŠČNI ČAJ- otroški |
GOVEJA JUHA Z REZANCI (1a, 3, 9) KOŠČKI PURANA V SMETANOVI OMAKI (1a, 7) PEČENI KROMPIRJEVI SVALJKI (1a, 12, 3) MOTOVILEC V SOLATI Z BUČNIM OLJEM SOK |
ČETRTEK Dodatno iz EU Šolska shema: MLEKO (7) Pr’ Jerič |
ČRN KRUH S SEMENI (1a, 1b, 1č, 11, 6) MASLO (7) CVETLIČNI MED, Čebelarstvo Gregorc JABOLKO |
GRAHOVA JUHA FRITATI (1a, 3, 7) MAKARONOVO MESO Z EKO ŠKOLJKICAMI (1a, 3) ZELENA SOLATA Z NARIBANIM KORENČKOM ZELIŠČNI ČAJ |
PETEK BREZMESNI DAN Dodatno iz EU Šolska shema: SLOVENSKE JAGODE |
BIGA (1a, 6) KAKAV (6, 7)
|
ŠPARGLJEVA JUHA Z ZAKUHO- zvezdice (1a, 3) SOJIN POLPET (6, 1a, 12, 1č, 9) PIRE KROMPIR (7) KREMNA ŠPINAČA (7, 1a) SADNI ČAJ |
Učenci imajo v jedilnici vedno na voljo svežo pitno vodo oziroma manj sladkan čaj, kruh in sadje.
Snovi ali proizvodi iz njih, ki povzročajo alergije ali preobčutljivosti: 1=žita, ki vsebujejo gluten (a. pšenica, b. rž, c. ječmen, č. oves, d. pira, e. kamut ali njihove križane vrste), 2= raki, 3=jajca, 4= ribe, 5= arašidi (kikiriki), 6=zrnje soje, 7= mleko in mlečni proizvodi (ki vsebujejo laktozo), 8= oreški (a. mandlji, b. lešniki, c. orehi, č. indijski oreščki, d. ameriški orehi, e. brazilski oreščki, f. pistacija, g. makadamija, h. orehi Queensland), 9=listna zelena, 10= gorčično seme, 11= sezamovo seme, 12= žveplov dioksid in sulfidi, 13= volčji bob, 14= mehkužci Vir: Uredba 1169/2011 (EU) |
Informacije o alergenih v prehrani dobite pri vodji šolske prehrane ali v šolski kuhinji. Jedi, ki jih pripravljamo v kuhinji lahko vsebujejo sledi alergenov iz Priloge II Uredbe 1169/2011 (EU). Navedbe alergenov v jedilniku ne vključujejo navedb alergenov v sledovih in možnih navzkrižnih kontaminacij. |
OPOMBA: V primeru, da ni mogoče zagotoviti ustreznih živil ali ob poteku drugih dejavnosti na šoli, si kuhinja pridržuje pravico do spremembe jedilnika.
Jedilnik za mesec MAJ 2024
PRIJAVA IN ODJAVA PREHRANE
PRIJAVA IN ODJAVA PREHRANE JE MOŽNA LE PREKO E- ASISTENTA ZA TEKOČI DAN DO 8. 30.
17. 11. - DAN SLOVENSKE HRANE
Spoštovani starši.
Ob dnevu slovenske hrane naj vam bo spodnja publikacija v pomoč pri odkrivanju že pozabljenih tradicionalnih slovenskih jedi.