04/574-51-30 solagorje@osgorje.si
Mednarodna skupnost je letos že osemnajsto leto zapored obeležila 27. januar kot dan spomina na žrtve holokavsta, ko so med drugo svetovno vojno Hitlerjevi nacisti v koncentracijskih taboriščih usmrtili okoli šest milijonov Judov.

Na OŠ Gorje smo se učenci 7.a razreda pri pouku državljanske in domovinske vzgoje ter etike veliko pogovarjali o teh grozotah, za katere želimo, da se ne bi nikdar ponovile. Ogledali smo si pretresljiv film Deček v črtasti pižami, ki opisuje dogajanje v nacistični Nemčiji med drugo svetovno vojno. V letošnjem šolskem letu na naši šoli ponovno sodelujemo v projektu KROKUS. Po jesenskih počitnicah smo v gredico pred šolo posadili čebulice rumenega žafrana v spomin na 1,5 milijona judovskih otrok, ki so umrli v holokavstu. Zacveteli bodo spomladi.

Za obeležitev spominskega dne smo po ozvočenju prebrali nagovor in na šolskem stopnišču pripravili gradivo za obeležitev dneva.

Vse učence OŠ Gorje smo povabili, da se za trenutek ustavijo ob panoju in pomislijo na vse nedolžne žrtve, ki so dale življenje za to, da lahko mi vsi danes živimo v svobodni Evropi, kjer se spoštujejo človekove pravice.

Dostopnost