04/574-51-30 solagorje@osgorje.si

Janja HVALA!!!

Petek, 8. 9. 2023: smo že varno doma, dolgujemo pa Vam še doživetja zadnjega dne … Tekmovanja za Delfinčke so po novem programu brez plavanja na čas, bolj pomembna je pravilna tehnika in izdihovanje v vodo, zato smo jih iz valovitega morja (burja kajpada …) prestavili na bazen. Učen(ke)ci so plavali lepo in dosegli kar so sposobni. Nekateri so nas pozitivno presenetili, nekateri so morda sami sebe razočarali … Tako pač je v življenju, predvsem pa na tekmovanjih. Čestitke vsem za doseženo. Vaterpolo je bliskovito “zablestel”, zaradi napornega plavanja med igro pa tudi hitro iztrošil motivacijo peščice zainteresiranih. Strunjanske soline so zadnja postaja ŠN pred odhodom domov. Vedno so zanimive in nas navdušijo. V solinah nismo videli pravih gora soli, kot v rekordnih letinah, saj je obilno občasno deževje izničilo naporno delo solinarjev. Tu tudi svečano podelimo Delfinčke in zaključimo ŠN. Hvala otrokom, bili so prijetna skupina, odličnemu osebju hotela Belvedere, staršem za zaupanje in podporo in vsem, ki omogočajo izvedbo te ŠN.

Četrtek, 7. 9. 2023: spoštovane, spoštovani … Absolutni vladar današnjega dne, njegovo visočanstvo, kralj bližnje in daljne okolice, PIRAN!!! Nič nas ni motilo, da iz Belvederja do Pirana po novem vodi zelo, zelo slaba makadamska cesta … ??? Saj veste, po čem si bomo zapomnili to ŠN? Po burji in valovih. Barčico je »ornk« premetavalo … Spet ta teden že večkrat zapisana beseda, rodeo … K sreči ni bilo težav z obratom peristaltike … Tradicionalno smo zbrali slike vseh glavnih piranskih atrakcij. Burja in veter sta obdelovala severni del Pirana, na južnem pa smo se kopali v popolni bonaci. Ampak to še ni vse, barko je naš kapitan zasidral pred Bernardinom, da smo preizkusili znanje plavanje v globokih vodah. Ja, ne moremo verjeti, zvečer smo imeli že zaključni večer!? Ma kaj, moramo že domov? Z bogatimi darili smo nagradili najbolj urejeno sobo in učenko, ki je v tem tednu na vseh področjih najbolj napredovala. ISKRENE ČESTITKE! Sedem profesionalnih gledaliških ansamblov iz sedmih sob je zanimivo predstavilo sedem glavnih dejavnosti te ŠN. Spoznali smo tudi morske zvezde … Dragi starši, se vidimo jutri pred šolo okrog 19.00? Še prej pa dopoldanska »ura resnice« … Ja, pa ne mislimo kolesarskega kronometra ampak plavalnega, Delfinčke … Še zadnji pozdrav od vseh nas iz Belvederja!

Sreda, 6. 9. 2023: današnje vreme je bilo “copy-paste” včerajšnjega … Brez oblačka, tudi za zmrzljivce prijetno toplo in za učenje tehnike plavanja zelo neprijetno, valovito morje. No ja, za odtenek manj valovito … Žal enako kaže do petka … Ali bomo imeli preizkus za Delfinčke na divjih vodah? Morda otroci postanejo odlični “surfarji” na valovih? Danes so spet uživali v neštetih “dvobojih” z njimi … Kalna voda je odplaknila tudi naše želje po potapljanju, izpeljali smo le teoretični del in “fotošuting”. Današnja vidljivost? Burja je temeljito opravila svoje delo … Ste opazili na slikah Triglav? Večerne šaljive družabne igrice smo podaljšali, saj so si otroci to s pravim pristopom zaslužili. Ja, smehu ni bilo ne konca ne kraja … Jutri pa že komaj čakamo popoldan, ob 14.00, ko se zapeljemo do biserja … Ja, do Pirana! Pozdravček od vseh nas v Gorje!

Torek, 5. 9. 2023: “Zgoraj je nebo” … “Dan je lep in srečen sem” … “Bila je luna in bile so zvezde” … “Meni dobro je” … “Iskal bom med valovi svojega srca, naj to pesem ti prinese burja s severa” … Ja, le kaj si mislite bral(ke)ci o današnjem uvodu? Ja, ni kriva današnja orkanska burja … Ena izmed spodnjih slik pojasni vse … Reden gost Belvederja, tako kot mi, domačin iz Strunjana … Ja, dopoldanska burja je “kriva” za nekaj današnjih unikatnih slik in kdo ve za koliko doživetij? Kakšno plavanje neki, rodeo, jezdenje na valovih … “Čista uživancija!” Plavalne “kilometre” smo nabirali popoldne v varnem zavetju bazena. Tudi tu sunki vetra niso dopuščali ravne smeri … Večerni sprehod do Belega križa in Strunjana ob prvih zvezdah … Poizkusite, ne bo Vam žal … “Mi imamo se fajn, če Vam prav je al’ ne” … Pozdravček!

 

Ponedeljek, 4. 9. 2023: le kako naj komentiramo vrhunca današnjega dopoldneva, ne da bi se po 30 letih ponavljali? Ja, Postojnsko jamo in Predjamski grad namreč … Superlativov in hvalospevov nam je preprosto zmanjkalo … Vsakič je nepozabno, čarobno, skorajda neresnično, pravljično … Z lahkoto pridemo še naslednjih 30 krat … BISERA!!! Bel(vedere) … Ja, danes je bil resnično lep razgled. Kdaj pa ni? Otroci? Ena manjših skupin doslej, z odličnim predznanjem plavanja! Preverili na bazenu. Se veselimo dela in nadgradnje plavalne pismenosti … Učitelji? Ekipa s “stoletnimi” izkušnjami … Žal zadnjič v tej postavi … Vreme? Odlično, sončno in toplo danes, kaže enako za vse dni … Fige? Sladke in slastne! Super! Obljubimo, da bomo užili največ teh vrhunskih pogojev. Pa še današnje večerno presenečenje na sprehodu do Izole … Le od kod na Primorskem toliko vode v tunelu Porečanke? Vsepovsod kaplja in curlja … Bolj pravilno, lije …  Le nekaj metrov nad tunelom je asfaltirana cesta … Kmalu se bo kakšen lokalni “biznismen” spomnil, da bi pobiral vstopnino za hitro rastoče kapnike … Po hitrosti rasti zagotovo prehitevajo sorodnike v Postojnski jami … Morski pozdrav tja daleč v Gorje od vseh nas “Primorcev”!

Zbor učencev za odhod v šolo v naravi v Izolo bo v ponedeljek, 4. 9. 2023 ob 6.30 uri na avtobusni postaji. Odhod bo ob 6.45 uri. Učenci naj bodo primerno opremljeni za obisk in ogled Postojnske jame. V nahrbtniku prinesejo malico za en obrok. Oblečejo naj se toplo. Priporočamo vetrovko, kapo ali trak. Primerna mora biti tudi obutev, saj je v jami vlažno (8º – 10º C). Povratek bo 8.9. 2023, predvidoma ob 19.uri.

Razredničarka: Janja Geltar

Dostopnost