04/574-51-30 solagorje@osgorje.si
DSC08739 - 1
Hvala Vam!
DSC08761
Hvala Vam! 
Prireditev je uspešno za nami. V čudovitem zimskem vremenu je na Rudnem polju uživalo 939 otrok in spremljevalcev. Iskrena hvala vsem za obisk in VELIKA HVALA vsem za pomoč pri izpeljavi obsežnega dogodka. Se vidimo spet prihodnje leto. Rezultati ŠDP     Poročilo     Poročilo na spletni strani Šport mladih     Video: RTV SLO 2, oddaja Migaj raje z nami, 31. 3. 2017 – od 15’33” do 18’05”     Video     Foto     Album slik na spletni strani Šport mladih     Zahvala     Prisotnost     Poročilo na spletni strani FIS     Arhiv ŠPM
Čudovite slike!!! 
Hvala za obisk! 
Spoštovani gostje,

organizator, Zavod za šport RS Planica, izvajalec, OŠ Gorje in soizvajalec, ŠC Triglav Pokljuka Vas vljudno vabimo na 21. Šolski pokljuški maraton (ŠPM), ki bo na Rudnem polju na Pokljuki v petek, 10. 3. 2017 med 9.00 in 14.30. Sočasno bo potekalo tudi Šolsko državno prvenstvo v smučarskem teku (ŠDP). Množična ponudba zanimivih zimskih športov zagotavlja pravo zimsko športno pravljico za otroke in mentorje. Dobrodošli na prelepi Pokljuki.

Na prireditvi bodo aktivno sodelovali vrhunski slovenski športniki, zaposleni v Športni enoti Slovenske vojske. Udeleženci, s seboj prinesite vse potrebno za podpise naših športnih junakov.

Tehnična navodila     Vremenska napoved ARSO     Vreme Rudno polje zadnjih 48 ur    Končno število prijav (1088), 7. 3. 2017 ob 7.00    Štartna lista ŠDP

Cesta na Pokljuko je kopna in suha ter normalno prevozna. Želimo Vam srečno pot in se vidimo na Rudnem polju. Zapisano 9. 3. 2017 ob 10.30.

Vabilo     Bilten ŠPM in ŠDP     Razpis v Informatorju I. 2016/2017     Pot Ljubljana – Rudno Polje     Spletna stran Šport Mladih     E-prijava (spletna aplikacija) Spoštovani! Obveščamo vas, da je zaradi posodobitev prišlo do težav pri delovanju vstopa v aplikacije e-športa (tudi aplikacija ŠŠT – prijava na šolska športna tekmovanja) v brskalniku Mozilla Firefox. Za vstop v aplikacije e-športa (tudi aplikacija ŠŠT – prijava na tekmovanja) in nemoteno delovanje uporabite brskalnik Internet Explorer ali Microsoft Edge (uporabniki novega operacijskega sistema Windows 10). Hvala za razumevanje. S spoštovanjem, Jernej Peterlin.

Arhiv ŠPM     Vremenska napoved ARSO     Razpis in vabilo na spletni strani “Rekreacija”     Uspeh ŠPM-ja, FIS SNOWKIDZ Award 2012     Spomin na lansko prireditev: video     album slik

ŠPM in ŠDP 2017 imata svojo podstran na spletni strani Mednarodne smučarske zveze FIS. Naša prireditev bo na zemljevidu sveta v okviru projekta 3. FIS Snow Kidz 2016/2017. Kar 2006 prirediteljev v 26 državah (kliknite leto 2017) omogoča otrokom zimske športne pravljice. ŠPM je edina prireditev šolskih športnih tekmovanj (ŠŠT) Slovenije, ki “kotira” tudi na globalni ravni.

Zemljevidi ŠPM:     Prireditveni prostor ŠPM in ŠDP     Tek na 2 km     Tek na 5 in 10 km     Pohod s tekaškimi smučmi na planino Javornik     Pohod na planino Uskovnica     Pohod na planino Javornik     Pohod na planino Zajamniki     Alpsko smučanje in deskanje na smučišču Viševnik     Pohod s krpljami na planino Javornik

Zemljevidi ŠDP:     Kategorizirane deklice in dečki v smučarskem teku (4 km)     Nekategorizirane deklice in dečki v smučarskem teku (2 km)

Število smučarskih vozovnic sporočite vsaj 3 dni pred prihodom. Naročilnico za smučarske vozovnice pošljite do srede, 8. 3. 2017 na e-naslov: center.pokljuka@mors.si ali po pošti na naslov: EVOJ 132. GORP, Bohinjska Bela 153. Original prinesete s seboj na blagajno vlečnice.

Preglejte Seznam kategoriziranih smučarjev tekačev, kombinatorcev in biatloncev, posodobljeno 3. 3. 2017 z imeni letošnje tekmovalne sezone ( dekleta      fantje ), namenjen učiteljem, mentorjem v pomoč za pravilno prijavo na ŠDP. Radi bi priredili “prijazno” šolsko tekmovanje za “amaterje” in uvrstili “profije” (tekmovalce iz smučarsko-tekaških, kombinatorskih in biatlonskih klubov) med kategorizirane. Besedilo v Biltenu ŠPM in ŠDP: “Med kategorizirane tekmovalce se štejejo tekmovalci, ki so bili KADARKOLI evidentirani v seznam registriranih tekmovalcev pri Smučarski zvezi Slovenije kot smučarji tekači, kombinatorci ali kot tekmovalci v biatlonu”. Pred leti so na takem, “amaterjem” prijaznem tekmovanju zmagovali učenci in učenke OŠ Mirna, kjer v bližini ni tovrstnih klubov. Na šolskih tekmovanjih imamo sicer delitev na kategorizirane in nekategorizirane, ob tem pa imamo strokovni nesmisel: kdor ni kategoriziran v zadnjih dveh šolskih letih je “amater”. Med vrsticami tega nesmisla lahko preberete poniževanje dela trenerjev, saj otrok v dveh letih “pozabi” in izgubi vso znanje, ki ga je v preteklih letih na treningu pridelal. Posledice takega nesmisla: pred leti smo imeli na OŠ Gorje državno šolsko prvakinjo med nekategoriziranimi v alpskem smučanju, ker je zadostila temu nesmislu. Pred tem pa je šest let trenirala v klubu. V Seznamu kategoriziranih smučarjev tekačev, kombinatorcev in biatloncev bodo vnešeni tudi že tekmovalci aktualnega tekmovalnega leta 2016/2017. Prosimo učitelje, mentorje za natančno prijavo, saj bomo imeli tako manj naknadnega dela in posledično slabe volje.

Naši odlični podizvajalci pohoda s krpljami na planino Javornik, ŠK Vidra, ponujajo zanimive in atraktivne programe krpljanja za športne dneve. Vodja ŠK Vidra, g. Iztok Bregar pa je v odličnem priročniku zbral kopico uporabnih igric za učence v šolah. Vljudno vabljeni na njihove ŠD in k nakupu priročnika!

Vljudno vabljeni

 

Dostopnost